Güncelleme Tarihi:
İTALYA'da 1978'den bu yana dondurma üretimi yapan, 2010 yılında geldiği Çeşme'de Solmaz Özdemir ile tanışarak buraya yerleşen Franco Fracasso, ürettiği dondurmalarla lezzet dağıtıyor.
Çeşme'de Dalyan Residence & Suites Otel bünyesinde hizmetini sürdürürken diğer yandan da Dalyan Plaza Restoran, Cafe Plaza Restoran, Zeplin, Before Sunset Beach ve Adı Memiş gibi işletmeler için orijinal İtalyan dondurması üretimi yaptıklarını söyleyen Franco Fracasso, kendi adını taşıyan Da Franco Gelato dondurması için İtalya'dan özel dondurma üretim makinesi, pastörizer, şok makinesi ve benzeri ekipmanlar getirttiklerini anlattı. Sipariş alımından hemen sonra üretimi yapılarak 1 gün sonrasında dondurmaların ulaştırıldığını belirten Fracasso, "Ürünlerimizin yağ ve şeker oranı düşük, lezzeti muhteşem, sağlıklı bir dondurma. Da Franco Gelato kullanılan doğal malzemeler, düşük şeker oranı ve düşük yağ oranı nedeniyle her yaştaki kişinin rahatça tüketebileceği bir ürün. Üretimde meyve yerine geçebilecek herhangi bir katkı maddesi kullanılmaz. Meyveler dondurma kıvamını oluşturması için gerekli olan oranların en üst sınırında kullanılır. Da Franco Gelato dondurmalarında meyveli değil, meyvenin dondurma halini tatmış olursunuz" dedi. Franco Fracasso, 100 çeşidin üzerinde dondurma ürettiklerini belirtti. Fracasso'nun ürettiği dondurma çeşitleri arasında taze naneli, yoğurtlu, tarçınlı, parça çikolatalı, incirli, kavunlu, karpuzlu, bitterli, kayısılı olanlar da yer alıyor. Kış döneminde ise markayı İzmir'e taşımayı hedefliyor.
Mehmet KURT / İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAFLI