‘Dolgu’yla daha genç görünün

Güncelleme Tarihi:

‘Dolgu’yla daha genç görünün
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2021 18:56

EKOL Balçova Tıp Merkezi Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Sıla Şeremet, dolgu uygulamaları ile daha genç bir görünümün elde edilebildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Cilt yaşlandıkça kolajen, elastin doku ve hyalüronik asit miktarında azalma meydana geldiğini kaydeden Doç. Dr. Sıla Şeremet, “Hacim ve elastikiyetini kaybetmiş bölgelere hyalüronik asit içeren dolgu maddeleri uygulanarak, bu bölgelerin desteklenip hacim kazanması sağlanır. Hyalüronik asit, dolgu uygulamalarında en çok başvurulan dolgu maddesidir” dedi. Jel kıvamındaki hyalüronik asidin cildin su tutma kapasitesini artırarak yoğunluk sağladığını belirten Şeremet, “Yüzümüz ve vücudumuzda birçok bölgeye enjeksiyon yoluyla dolgu uygulamaları yapılabilir. Uygulama tercihine göre küçük bir iğne veya ucu künt kanül yoluyla uygulanabilir. Dolguyla desteklenen bu bölgeler yükselir, dolgunlaşır, hacimlerini geri kazanır, kırışıklıklar giderilir ve cildimizdeki kolojen üretimi tetiklenmiş olur” diye konuştu. Dolgu uygulamaları öncesinde hastalara anestezik bir krem uygulanıp bölgenin uyuşmasının sağlandığını kaydeden Şeremet, şöyle devam etti: “Dolayısıyla işlem sırasında hasta fazla bir ağrı ve acı hissetmez. Hyalüronik asit dolgusu, vücudumuzda bulunan doğal bir bileşenden elde edildiği için, uygulandığı bölgede alerjik reaksiyon oluşmaz ve bir yan etkisi yoktur. Dolguların oturması birkaç gün ile 1 haftayı bulabilir. Kullanılan dolgunun molekül ağırlığına bağlı olarak etki süreleri 6-18 ay arasında değişmektedir.”

Haberin Devamı

DOLGUYLA BİRLİKTE BUNLAR DA YAPILABİLİR 

DOLGU uygulamasıyla birlikte ciltteki kolajen üretimini desteklemek ve cildimize gereken nemi tekrar kazandırmak için belli kombine işlemler yapılabildiğini ifade eden Doç. Dr. Sıla Şeremet, botoks, PRP ve mezoterapi uygulamaları hakkında şu bilgileri verdi:

BOTOKS: Botoks, clostridium botulinum adlı bir bakteriden laboratuvar ortamında üretilip elde edilen bir toksinindir. Botoks, küçük ve ince uçlu bir iğne aracılığıyla uygulandığında, bölgedeki kasları paralize ederek kırışıklıkları açar. Uygulandığı andan itibaren birkaç gün içinde etkisi başlar, maksimum etkiye ikinci haftada ulaşır ve 4-6 aya kadar kalıcılık sağlar.

PRP: Platelet zengin plazma (PRP) yöntemi, hastalardan alınan kandan elde edilir. Küçük ve ince uçlu bir iğneyle enjekte edilir ve uygulama sonrasında yüzümüze canlılık katarak kolajen üretimini destekler.

Haberin Devamı

MEZOTERAPİ: İhtiyaç olan bölgeye küçük ve ince uçlu bir iğne yardımıyla uygulanan yaşlanma karşıtı işlemdir. Enjekte edilen karışımın içinde ne amaçla yapıldığına bağlı olarak hyalüronik asit, amino asit, antioksidan, vitamin ve minareller bulunur. Sarkmalar, kırışıklıklar, lekeler ve çatlakları tedavi etmek, cilt yenileme, gıdı eritmek amacıyla uygulanabilir.

HANGİ BÖLGELERE UYGULANABİLİR?

DOÇ. Dr. Sıla Şeremet, dolgunun dudaklara, çene ve çene hattına (jawline), yanaklar ve elmacık kemiği bölgesine, gözaltlarına, burun, şakak bölgesine, nazolabial dediğimiz orta yüz bölgesine, kaş arasına, boyun bölgesine, ellere, derin sivilce ve yara izlerine uygulandığını söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!