Doğum sonrası güzelleştiren estetik: Annelik estetiği

Güncelleme Tarihi:

Doğum sonrası güzelleştiren estetik: Annelik estetiği
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2024 16:08

Hamilelik, doğum ve emzirme süreçleri sonrasında kadınların vücutlarında meydana gelen değişikliklerin cerrahi olarak düzeltilmesi işlemlerine ‘annelik estetiği’ adı verildiğini söyleyen Op. Dr. Cenk Melikoğlu, operasyon hakkında bilgiler verdi.

Haberin Devamı

 

Hamilelik, doğum ve emzirme süreçleri sonrasında kadınların vücutlarında bir takım deformitelerin yaşandığını belirten Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cenk Melikoğlu, bunların genellikle göğüslerde sarkma veya hacim kaybı, karın bölgesinde sarkıklık, bel ve kalça bölgelerinde şekil değişiklikleri gibi çeşitli fiziksel değişiklikler olabildiğini söyledi. Annelik estetiğinin genellikle birkaç farklı prosedürün tek bir cerrahi seans içinde veya birkaç aşamada yapılmasını içerebildiğini kaydeden Melikoğlu, “Her kadının vücudu ve ihtiyaçları farklı olduğundan, planlanan tedavi tamamen bireyseldir ve kişinin beklentileri, sağlık durumu ve vücut yapısı dikkate alınarak özelleştirilir” dedi.

Haberin Devamı

HANGİ CERRAHİ İŞLEMLER YAPILABİLİR?

Annelik estetiğinin kadının vücudunda oluşabilecek deformitelere göre değişiklik gösterdiğini ve kişiye özel olarak planlanması gerektiğini söyleyen Op. Dr. Cenk Melikoğlu kişinin ihtiyacına göre uygulanabilecek bazı estetik operasyonlar hakkında şu bilgileri verdi:

- Karın germe: Karın bölgesindeki fazla cilt ve yağın çıkarılması, karın kaslarının sıkılaştırılması için yapılan bir işlemdir. Doğum sonrası gevşeyen karın duvarını sıkılaştırmak ve düz bir karın elde etmek için tercih edilir.

- Meme estetiği: Memede oluşan bozulmalara karşı ve beklentiler doğrultusuna göre meme büyütme, küçültme veya dikleştirme ameliyatları uygulanabilir. Bazı hastalarda da meme çok fazla büyümüş, kişiyi çok rahatsız ediyor ve süt verme sürecini de tamamlamışsa küçültme işlemi yapılabilir.

- Liposuction: Vücudun belirli bölgelerindeki yağ birikmelerini gidermek için kullanılan bir yöntemdir. Genellikle bel, kalça, bacaklar ve karın gibi bölgelerde uygulanır.

- Vajinal estetik: Doğumdan etkilenen vajinal bölgeyi sıkılaştırmak ve gençleştirmek için yapılan cerrahi veya non-cerrahi işlemlerdir.

- Kalça ve bacak şekillendirme: Kalça kaldırma veya bacak şekillendirme gibi prosedürler, vücudun alt kısmının daha düzgün ve sıkı bir görünüme kavuşmasını sağlar. Bu prosedürler, genellikle kişinin ihtiyaçlarına ve estetik hedeflerine göre özelleştirilir.

Haberin Devamı

AMELİYAT SONRASI İYİLEŞME SÜRECİ

Annelik estetiği sonrası iyileşme süreci hakkında bilgiler veren Op. Dr. Cenk Melikoğlu, “İyileşme süreci gerçekleştirilen cerrahi işleme, kişinin bireysel iyileşme kapasitesine göre değişiklik gösterir. Ancak genellikle ameliyat sonrası ilk birkaç gün oluşacak ağrı, şişlik ve morluklar normaldir. Doktorunuz ağrıyı kontrol etmek için ağrı kesiciler reçete edebilir. İlk hafta içinde ağrı ve şişliklerde azalma olur. Bu süre zarfında, ağır kaldırmaktan ve zorlayıcı aktivitelerden kaçınmak önemlidir. İyileşme süreci boyunca hafif yürüyüşler yapmak kan dolaşımını artırarak iyileşmeyi hızlandırabilir. Ancak, daha yoğun fiziksel aktivitelere dönmek için genellikle 4-6 hafta beklemek gerekir” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!