Güncelleme Tarihi:
DÜNYAYA TANITACAĞIZ
Başkan M. Ekrem Oran, “Butik ve sürdürülebilir turizmin parlayan yıldızı, yeryüzündeki cennet Çeşme’de binlerce yıllık kadim kültürün sofralara yansımalarını paylaştığımız etkinliğimizde tüm dünyanın odak noktası haline gelen ‘Toprak’ temasında Toğrağın altını iyileştirmek, toprağın üstünü korumak, atık yönetimi, permakültür, kompost, bilinçli tüketim, etik üretim, kaynakların doğru kullanımı konuları çerçevesinde zengin bir program içeriği sunuldu” dedi. Tasting Alaçatı’nın kültür, sanat ve gastronomi anlamında bölgeye katkısının büyük olduğuna dikkat çeken Oran, Ege’nin yerel ürünleri ve üreticileriyle yeme-içme kültüründeki önemini artırmaya ve sürdürülebilir turizme katkı sağlamaya çalıştıklarının altını çizdi.
YİNE DOLU DOLU GEÇTİ
Tasting Alaçatı kapsamında bu yıl sanat kategorisine uluslararası alanda tanınmış ilk sanatçılarımızdan Semiha Berksoy, ‘toprağımızın yetiştirdiği global sanatçımız’ olarak anıldı. Gastronomi alanında ünlü şef Hazer Amani’nin ‘Tohumdan Sofraya’, Hüseyin Pancar’ın ‘Toprağa Minnet’ sofralarında buluşuldu. Tasting Talks kategorisinde Gamze Cizreli, Ezra ve Tuba Çetin, Ebru Baybara, Zeynep Boneval, Kübra Yüzüncüyıl, Yasemin Kireç ve Selin Solmazer gibi girişimci kadınlar ‘Toprağı Koru, Toprağı İyileştir’ temasında projelerini ve deneyimlerini paylaştı.