Doğanın en kıymetlisini en saf hali ile sunuyor

Güncelleme Tarihi:

Doğanın en kıymetlisini en saf hali ile sunuyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2021 08:58

Zeytin öyle bir meyvedir ki, sahip olduğu mucizevi etkisiyle her derde deva olma özelliği taşır. Her hücresiyle ömre ömür katmakla yetinmez, yarattığı mucizevi etkiyi de en saf haliyle sunar insanlığa! İçerdiği polifenoller sayesinde, antioksidan özelliğiyle iyi üretilmiş bir zeytinyağı bağışıklık sistemini korur ve güçlendirir. İşte, zeytine ve zeytin ağacına olan tutkusuyla 12 yıl önce Türkiye’de sektöre yapılan en büyük yatırımlardan biri ile ülkemizin ilk ve tek A+ üretim tesisini Balıkesir’in Gömeç ilçesinde hayata geçiren Güven Asa Zeytinyağları, bu mucizevi değeri sevgiyle, tutkuyla ve standartların üstünde bir kaliteyle üreterek doğann en kıymetli hediyesini en saf hali ile tüketicisine sunuyor.

Haberin Devamı

 


İLK VE TEK A+ ÜRETİM TESİSİ
12 yıl önce bu mucizevi değere sadece tutkuyla bağlanmakla kalmayıp, hayata ve gelecek nesillere de fayda sağlamayı amaç edindiklerini söyleyen Güven Asa & Asiltane Zeytinyağları Yönetim Kurulu Eş Başkanı Hasan İstikbal, “2009’da emin adımlarla butik bir üretim tesisiyle girdiğimiz bu yolda, ‘Güven Asa’ ismiyle yarattığımız markayı ve tutkuyla bağlı olduğumuz bu işi daha da büyütmek ve insan sağlığını daha da değerli kılmak adına var gücümüzle çalıştık. 5 yıllık süre zarfında üretimimizi sürdürürken hep şu soruyu sorduk: ‘Zeytinyağını daha iyi, en iyi şekilde nasıl üretebiliriz?’ Ardından, yurtdışından edindiğimiz bilgi, teknoloji ve donanımla 2014’te Türkiye’nin ilk ve tek A+ zeytinyağı üretim tesisini Gömeç’te hayata geçirdik. Türkiye’de sadece bize özel üretim prosesleriyle üretimimizi yapıyoruz. Ürünlerimizi özenle depoluyor ve şişeliyoruz. Dünyanın en kaliteli yağlık zeytinlerinin yetiştiği ve en fazla oksijen yoğunluğuna sahip Kazdağları’nın eteklerinde bulunan Kuzey Ege’nin rüzgarları ile büyüyor ve üretiyoruz. ‘Asiltane’ ise bu köklü ve devasa çatı altında 2019–2020 üretim sezonunda hayata geçirdiğimiz bir marka. Amacımız, o asil daneleri en uygun şekliyle hasat edip, maksimum özen ve hassasiyetle üretim prosesini tamamlayarak en saf, en leziz ve en sağlıklı haliyle sofralara dost edebilmek. Asiltane olarak, ‘köklerde başlayıp dallarda yeşeren dostluk’ mottomuzla sağlığın, sofranın, güzelliğin, yaşamın ve gelecek nesillerin dostu olmakta kararlıyız” dedi.

Haberin Devamı

Doğanın en kıymetlisini en saf hali ile sunuyor

SATIŞLAR YÜZDE 350 ARTTI
11 bin metrekaresi kapalı toplam 23 bin metrekarelik alanda günlük 600 ton sıkım ve 3 bin ton depolama kapasiteleri sayesinde tüketicilere maksimum sağlık ve lezzet sunmak için var güçleriyle çalıştıklarını paylaşan İstikbal, “Güven Asa markamızla geçen yıllara oranla çok daha fazla yerel ve ulusal market zincirlerinde yer almaya başladık. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir’de birçok zincir markette varız. Aynı şekilde Asiltane markamız da seçkin satış noktalarında bulunuyor. Satış kanallarımız gün geçtikçe genişliyor. Kendi mağazalarımız ve her iki markamızın da e-ticaret sitelerinin yanı sıra geleneksel kanallarla da tüketicilerimize ulaşıyoruz. Haziranda ise Cunda’da yeni mağazamızı açıyoruz” diye konuştu.
Pandemi süreciyle birlikte evde zaman geçirme süresi ve sağlıklı yaşama dair lezzetli içeriklere olan ilginin arttığına dikkat çeken Hasan İstikbal, şöyle devam etti: “Aynı zamanda evde yemek yapma davranışı da arttı. E-ticaret/online satışların artış göstermesiyle tüketiciler daha araştırmacı oldu, daha bilinçli alışveriş yapar hale geldi. Satış grafiğimize baktığımızda özellikle zeytinyağı tüketiminin yükseldiğini net bir şekilde tecrübe ettik. Her iki markamızda da perakende ve online satışlarımız yüzde 350 artış gösterdi. İstikrarlı bir şekilde büyümemizi sürdürüyoruz. 2021’de perakende ve online satışlarımızda yüzde 150 oranında büyüme hedefimiz bulunuyor.”

Haberin Devamı

Doğanın en kıymetlisini en saf hali ile sunuyor


HASATTAN ŞİŞELEMEYE 128 DAKİKA
Türkiye’de başka bir örneği olmayan Asiltane Limited Özel Hasat Zeytinyağı’nın bu yıl ikinci serisini tüketicilerle buluşturduklarını söyleyen Hasan İstikbal, “27 Eylül-15 Ekim 2020 tarihleri arasında noter huzurunda gerçekleştirdiğimiz etkinlikte en kısa 128, en uzun 164 dakikada zeytinlerimiz hasat edilerek üretilip şişelendi. Aynı üretim prosesimizi Güven Asa ve Asiltane’nin diğer tüm soğuk sıkım ürünlerinde de hassasiyetle uyguluyoruz. Gömeç, Burhaniye ve Ayvalık’ta bulunan bahçelerimizden topladığımız zeytinlerimizi maksimum 5 saat içinde zeytinyağına dönüştürerek şişeliyoruz. Burada öncelikli hedefimiz, yeşil zeytin meyvesinde çok yüksek oranda bulunan fenolik bileşenlerin ve antioksidan kapasitesinin maksimum düzeyde zeytinyağına geçişini sağlamak” bilgisini paylaştı.

Haberin Devamı


3T FORMÜLÜ
Güven Asa olarak ‘3T’, yani ‘Temizlik, Temizlik, Temizlik’ ilkesini benimseyerek hasattan üretime, üretimden depolamaya kadar her aşamada özenle ve titizlikle yol aldıklarını paylaşan Hasan İstikbal, “Diğer bir deyişle, sektöre örnek olacak üretim tesisimiz var. Diğer üretici firmaların inovasyon çalışmaları kapsamında da örnek alabileceği nitelikte bir tesis diyebilirim” ifadelerini kullandı.


5 AYDA 9 ÖDÜL
Güven Asa ve Asiltane bu yıl şu ana kadar sonuçlanan yarışmalarda Japan Olive Oil Prize’ta 2 altın ve 2 gümüş, İtalya EVOIOOC’de 1 altın ve 2 gümüş, New York IOOC’de ise 2 gümüş madalyanın sahibi oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!