Doğal Yaşamın, Doğal Sergisi Açıldı

Güncelleme Tarihi:

Doğal Yaşamın, Doğal Sergisi Açıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2015 11:29

İZMİR KUŞ CENNETİNİ KORUMA VE GÜZELLEŞTİRME BİRLİĞİ (İZKUŞ) TARAFINDAN DÜZENLENEN 'İZMİR KUŞ CENNETİ ULUSAL KARİKATÜR YARIŞMASI'NIN TOPLU SERGİSİ AÇILDI.

İzmir Kuş Cennetini Koruma ve Güzelleştirme Birliği (İZKUŞ) tarafından düzenlenen ’İzmir Kuş Cenneti Ulusal Karikatür Yarışması’nın toplu sergisi açıldı.
İzmir’in Konak ilçesinde, İzmir Kuş Cennetini Koruma ve Güzelleştirme Birliği (İZKUŞ) tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen İzmir Kuş Cenneti Ulusal Karikatür Yarışması, oğaseverlerle karikatüre gönül verenleri bir araya getirdi. Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ve 35 yapıtın yer aldığı sergi yoğun ilgi gördü.
Sergide konuşan İZKUŞ yarışmalar ve sergi sorumlusu Lütfü Dağtaş, İzmir Kuş Cenneti’nde doğal yaşamın gelecekte de var olması için çaba gösterdiklerini belirtti. Dağtaş, "İzmir Kuş Cenneti, Anadolu’nun, Ege Bölgesi’nin ve İzmir’in çok önemli bir varlığı, zenginliği. Burada doğal bir yaşam hep vardı bitkisiyle, hayvanıyla bugün de var. Bütün çabalarımız yarın da olmaları yönünde. Her yıl farklı bir konu başlığıyla gerçekleştirdiğimiz yarışmamız, bugüne değin ulusal ölçekte yapıldı, sadece İzmir’de yaşayanlar değil Türkiye’de yaşayan ve buradan haberdar olan karikatürcü arkadaşlarımız buraya yapıtlarını gönderdiler. Gönlümüzden geçen yarışmanın uluslararası olması. Bu sayede hem İzmir Kuş Cenneti’nin korunmasına hizmet edecek hem de bir turizm ayağı oluşturacak" dedi.
Lütfü Dağtaş’ın ardından söz alan Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak da, İzmir Kuş Cenneti’nin özelliklerini anlattığı konuşmasında, doğal alanı korumada kurumların ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliği yapması gerektiğini vurguladı. Bayrak, konuşmalarında şu ifadelere yer verdi:
"Kuş Cenneti alanının tatlı su, tuzlu su ve acı su olmak üzere üç çeşit suyu vardır. Burada yaşayan hayvan türleri ve onların oluşturduğu ekosistemler çok önemli unsurlar. Bunların korunması bakanlık tarafından gerçekleştirilmeye çalışılmaktadır ancak kendi başına yetmez. Yerel yönetimlerin ve sivil toplum kuruluşlarının katkısıyla gerçekleşebilir. Bu sergiye katılan herkes aslında bunun öneminin farkında ancak bunun dışarıda da anlatılması gerekiyor. Çünkü İzmir gibi büyük bir ilde böyle bir alan Türkiye’de çok fazla yok."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!