Güncelleme Tarihi:
Medical Park İzmir Hastanesi, yeniden Konak’ta hizmet vermeye başladı. Uzun yıllardır infertilite ve tüp bebek sektöründe hizmet veren Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Eser Çolak yönetimi ve direktörlüğünde Medical Park İzmir Hastanesi Tüp Bebek Merkezi, hasta kabulüne başladı.
Tüp bebek merkezinin çeşitli sebeplerle çocuk sahibi olamayan çiftlere sağlık hizmeti verdiğini belirten Doç. Dr. Eser Çolak, “Kadına veya erkeğe bağlı sebeplerle çiftler çocuk sahibi olamayabiliyor. Kadına bağlı başlıca faktörler yaşa bağlı yumurtalık rezervinin azalması, yumurtlama problemleri ve tüplerle ilgili problemlerdir. Erkekler ise sperm sayı ve hareket problemleri veya spermde morfolojik problemlerle kliniklere başvurabiliyorlar. Gelen çiftlerimizin mevcut sorunlarına göre tedavileri planlanmakta ve kişiye özel tüp bebek programına alınmaktadır. Tüp bebek programı sonrasında oluşturduğumuz embriyoların transferi ile çiftlerimizin hayallerine kavuşmalarına yardımcı oluyoruz. Tüp bebek tedavisinde yaş başarı için en önemli faktördür. Özellikle 35 yaşın üstündeki tedavilerde başarı oranı azalmaktadır. Ancak daha genç yaşlardaki hastalarımızda tedavi başarı oranı daha yüksek olmaktadır” dedi.
YUMURTA DONDURMA
Tüp bebek merkezlerinin bir diğer önemli hizmetlerinin ise yumurta dondurma işlemi olduğunu söyleyen Doç. Dr. Eser Çolak, “İleri yaş, yumurtalık rezervi azalması veya erken menopoz ile ilgili problemleri olan bekar hastalara yumurta dondurma işlemi önerilmektedir. Dondurulan bu yumurtalar ilerleyen senelerde kullanılarak kadınlara istedikleri zaman çocuk sahibi olabilme fırsatı tanımaktadır” diye konuştu.
TÜP BEBEKTE GENETİK
Tüp bebek tedavisi sırasında bir takım genetik testlerin de yapılabildiğini söyleyen Çolak, bu testlerin her tüp bebek tedavisinde uygulanmadığını ve rutin bir test olmadığını ifade etti. Çolak, “Anne ya da baba adayında genetik bir hastalık tespit edilmesi, bazı 40 yaş üstü kadınların tedavilerinde ve tekrarlayan tüp bebek tedavi başarısızlıklarında oluşturulan embriyolara transfer öncesi biyopsi yapılarak genetik tarama işlemi uygulanabilmektedir. Bu tarama sonucunda sağlıklı olan embriyolar transfer edilerek gebelik şansı ve sağlıklı bir bebek doğurma şansı arttırılabilmektedir” şeklinde konuştu.
DOÇ. DR. ESER ÇOLAK KİMDİR?
Uzmanlık eğitimini 2014 yılında Ankara Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tamamlayan Doç. Dr. Eser Çolak, Şanlıurfa’da mecburi hizmetini tamamladıktan sonra Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışmaya başladı ve doçentlik eğitimini de burada tamamladı. İnfertilite ve tüp bebek konusunda ulusal ve uluslararası alandaki birçok seminer ve kongreye katılan Doç. Dr. Çolak’ın yine ulusal ve uluslararası alanda birçok bilimsel dergide yayımlanmış çalışmaları bulunmaktadır.