Diyabetik ayaklı 300 hastaya tedavi

Güncelleme Tarihi:

Diyabetik ayaklı 300 hastaya tedavi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2017 11:31

İZMİR'deki Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi Diyabetik Ayak Birimi'ne, açıldığı günden bu yana 300 hastanın başvurduğu bildirildi.

Haberin Devamı


Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi Diyabetik Ayak Birimi, oluşum olarak Türkiye genelinde bir ilk olma özelliğini taşıyor. Buraya başvuran hastaların, birime yatışı yapıldığı andan itibaren gerekli her türlü işlemleri tek bir yerden yapılıyor. Hasta taburcu olduğunda tüm sorunları giderilmiş ve her türlü sağlık ihtiyacı karşılanmış olarak gönderiliyor. Böylece hastalar tüm işlemlerini yorulmadan ve vakit kaybetmeden bir yerden yapmış oluyor.
Birim Sorumlusu Enfeksiyon Hastalıkları ve İntaniye Uzmanı Dr. Serhat Uysal, "Diyabetik Ayak Birimimiz, hastane ana bina 3. katta, Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği içerisinde 10 yataklı olarak hizmet vermektedir. Ekibimiz 1 uzman doktor, 1 pratisyen doktor, 1 hemşire, 1 sağlık memuru ve diğer çalışanlardan oluşuyor. Kliniğimize diyabetik ayak olguları (hastaları) geliyor. Diyabet (şeker) hastalığında elde ayakta yaralar çıkabilmektedir ve bu yaralar ilerleyen dönemlerde ciddi enfeksiyonlara neden olmaktadır. Sonrasında göz, kalp, beyin gibi diğer organlarda da hasara sebep olabilmektedir. Eğer bu yaralar ayakta oluşur ise diyabetik ayak durumu ortaya çıkabiliyor. Hastanın ayağında altı aydır geçmeyen yarası ve kontrolsüz diyabeti de varsa yaraların oluşumu hızlanmaktadır. Hastanın genel durumu bir anda bozulabilmektedir. Hastalarımızın kliniğimize yatışı yapıldığı andan, taburcu olacağı ana kadar gerekli her türlü sağlık ihtiyacını bizler planlayıp, gerçekleştiriyoruz. Hastalarımız için eğitim sistemlerimiz var onları izliyorlar, bizler de anlatıyoruz. Rutin tahlil, muayeneleri yapılıyor. Eğitim ve diyetleri planlanıp uygulanıyor. Hastalarımıza konforlu ayak bakımı ve hasta bakımı vermeye çalışıyoruz. Gelen hastalarımız kötü kokulu, durumu ağır ve kritik yaralar ile geliyor. Yapılan bakımlar ile hastaların ayaklarının iyileşmesini sağlayarak ampüte durumlarından kurtarabiliyoruz. Geçtiğimiz zaman diliminde Türkiye ortalamasına göre en az 100 hastanın ayağını kurtardık" dedi.
Türkiye’nin birçok ilinden kliniğe gelen hastalardan, 57 gündür tedavi gören Manisa Turgutlulu 50 yaşındaki Ahmet Yılmaz "Diyabet hastasıyım, ayağımda yaralarım oluştu ve ilerledi, hatta en son olarak ayağımın kesileceği söylenmişti. Daha sonra buraya başvurduk. Doktor Serhat Bey ve ekibinin yapmış olduğu tedavi ve bakımlar sonucu ayağım toparladı, hızla iyileşiyor. Yaralarım şu an çok iyi durumda. Burada kaldığımız süreçte gördüğümüz ilgi, bakım her şey o kadar güzel ki biz çok memnun kaldık. Herkese tavsiye ediyorum" diye konuştu.
Hastane Yöneticisi Op. Dr. Hilmi Güngör de "Hastanemiz bünyesinde hizmet veren Diyabetik Ayak Birimimiz açıldığı günden bu güne yaklaşık 300 hastaya şifa verdi, vermeye de devam ediyor. Türkiye genelinde tüm disiplinlerin bir arada sağlık hizmeti verdiği öncü bir oluşum yapısına sahip. Diyabetik ayak birçok bilim dalından tedavi alan bir hastalıktır. Hastalar diyabetleri için dahiliye ve endokrinolojiye, yaraları için intaniyeye, ayakların ileri dönem müdahaleleri içinse ortopedi kliniğine gitmeleri gerekebilir. Biz bu birim ile tüm klinik hizmetlerini hastalarımızın ayağına getirerek hizmeti tek bir yerden veriyoruz. Kliniğimiz ile ilgili çok olumlu sonuçlar aldık. Diyabetik Ayak Birimi gibi projelerimizi hastane yönetimi olarak hayata geçirmeye devam ediyoruz. emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!