Dikili'de kurtuluş coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Dikilide kurtuluş coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2016 13:39

Dikili'de kurtuluş coşkusu

Haberin Devamı

İZMİR'in Dikili ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 94'ücü yıldönümü gün boyunca süren etkinlerle coşkuyla kutlandı.

"Cumhuriyetimize, Demokrasiye, Özgürlüklere ve Vatanımızın Bölünmez Bütünlüğüne Sahip Çıkıyoruz" temasıyla belediye tarafından düzenlenen kutlamalar CHP'li Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Dikili Kaymakam Vekili Kınık Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Dikili Cumhuriyet Savcısı Özge Tekin Yaşar, Dikili İlçe Emniyet Müdürü Aşkın Çoksever ve Dikili İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Adnan Karalar'ın aralarında bulunduğu ilçe protokolü tam kadro katıldı.

Kutlamalar, Atatürk Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. 7'den 70'e tüm Dikilililerin kurtuluş coşkusuna ortak olduğu günde gece ise aynı meydanda etkinlikler Serpil Taşel'in sunumu ile devam etti. İlk olarak Dikili Belediyesi Sessiz Çığlıklar Korosu sahne aldı. Dikili'nin özel çocuklarından oluşan koronun seslendirdiği şarkılar ve türküler izleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. Coşkunun doruğa çıktığı gecede Dikili Belediyesi Halk Oyunları topluluğu da zeybek gösterisi sunup, kahramanlık destanlarını dramatize ederek geceye renk kattı.

GECENİN FİNALİ AYSUN-ALİ KOCATEPE ÇİFTİ7İNN KONSERİYLE

Gecenin finalinde Aysun-Ali Kocatepe Çifti, sahne aldı. Kocatepe Çifti, seslendirdikleri birbirinden güzel şarkılarla Dikililer'i uzun süre unutamayacakları bir gece yaşattı. Ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle alanı dolduran binlerce Dikilili ve tatilciler, "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz", "Ne Mutlu Türküm Diyene", "Yaşasın Cumhuriyet", "Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez" sloganları attı.

Etkinliklerin sonunda kalabalığa seslenen Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarak başladığı konuşmasında, "14 Eylül, ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Anadolu'da yazılan şanlı destanın Dikili dizesidir. Bugünü sevgi ile kutlarken ifade etmek isterim ki, 94 yıl önce Dikili demek, Mustafa Kemal'e gönülden bağlılık demek ise, vatanın bölünmez bütünlüğüne koşulsuz sahip çıkmak demek ise bugün de böyle. Bizler 94 yıl önceki o ruhla, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e gönülden bağlıyız. Mustafa Kemal'in askerleri olarak, yüreğimizdeki Cumhuriyet sevdasıyla yarınlara umutla ve güvenle bakıyoruz. Ülkemizin yarınları Atatürk ilkelerine bağlılıkla tekrar aydınlanacak, Dikilimiz gibi olacak. Buna gönülden inanıyorum. Kentimizde de, ülkemizde de Atatürkçülük yıkılmaz bir kaledir. Atatürk ilkeleri ışığında her zaman gelişimi, çağdaşlığı kendine rehber edinen bir yerel yönetim olduk. Öyle de olmaya devam edeceğiz. Dikilili hemşerilerimin 14 Eylül Kurtuluş Günü'nü büyük bir kıvançla kutluyor, tüm ulusumuza Cumhuriyetimizin ışığında aydınlık yarınlar diliyorum" dedi.

DİKİLİ (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!