Dijital imalat atölyesi uzay eğitimiyle buluştu

Güncelleme Tarihi:

Dijital imalat atölyesi uzay eğitimiyle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2017 10:59

Dijital imalat atölyesi uzay eğitimiyle buluştu

Haberin Devamı

UZAY Kampı Türkiye ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü işbirliğiyle hazırlanan 3D yazıcılarla dijital imalat atölyeleri gerçekleştirildi.

Her yıl farklı içeriklerle uzay bilimleri ve teknolojileri eğitimi sunan Uzay Kampı Türkiye'nin 6-12 Ağustos tarihleri arasında düzenlediği yaz kampı programına; Türkiye, Yunanistan, Bulgaristan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden gelen 126 katılımcı, İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerinden oluşan EcoFab ekibiyle 3 boyutlu yazıcılarla modellemeler yaptı. İEÜ Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Güzden Varinlioğlu mentorluğunda ve Gözde Damla Turhan koordinatörülüğünde Uzay Kampı Türkiye'deki RoboLab'de gerçekleştirilen atölye çalışmasında, baskı tekniklerini de öğrenen kamp katılımcıları, kendi roketlerini yaptı.

9 - 15 yaş arasında altı öğrenci ekibine üç boyutlu modelleme ve üç boyutlu yazıcılar hakkında sunum yaptıklarını belirten Yrd. Doç. Dr. Varinlioğlu, "Farklı ülkelerden gelen öğrencilerimize modelleme ve baskı tekniklerini aktardık. Mimarlık Bölümü öğrencilerimizden oluşan EcoFAB topluluğumuz, onlarla hem eğlenceli zaman yaşadı hem de deneyimlerini aktardı. Atölyeye katılan çocuklar, roket tasarımlarına kendi yorumlarını getirdi. Roket modellerini kendilerinin yapabildiğini görmek onları çok heyecanlandırdı. Çalıştayın sonunda tasarımlarından oluşan roket formunda anahtarlıklar üreterek, kendilerine hediye ettik" dedi.

DİJİTAL TEKNOLOJİLER TASARIMDAKİ YERİNİ ALIYOR

İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Aslı Ceylan Öner de, çalışmayla birlikte dijital teknolojilerin tasarımdaki yerinin genç nesillere aktarıldığını kaydetti. Yrd. Doç. Dr. Öner, "Bölümümüz çağımızdaki tasarım için kullanılan ve geliştirilen teknolojileri takip ediyor. Uzay Kampı Türkiye ile yapılan ortak çalışmaların inovatif çerçevede sürmesini hedefliyoruz. Çalıştayda, bölüm öğrencilerimiz kendilerinden hem küçük hem de farklı ülkelerden gelen öğrencilere sosyal becerilerini geliştirdi" diye konuştu.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!