Develer Selçuk'ta güreşti

Güncelleme Tarihi:

Develer Selçukta güreşti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2018 18:50

Develer Selçuk'ta güreşti

Haberin Devamı

İZMİR'in Selçuk ilçesinde, belediye tarafından bu yıl 36'ncısı düzenlenen  Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali, 136 namlı devinin katımılıyla yapıldı.

Pamucak Güreş Arenası'ndaki güreşleri, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Enerji Komisyonu İkinci Başkanı Necip Kalkan,  İzmir Vali Yardımcısı ve Selçuk Kaymakamı Erol Türkmen, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, AK Partili Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen, Selçuk İlçe Emniyet Müdürü Adem Köpük, Selçuk İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mustafa Alptuğ Aydınlı, Aydın'ın Germencik ilçesinin MHP'li Belediye Başkanı Ümmet Akın,  Yalova Taşköprü Belediye Başkanı Nedret Gülen, Selçuk eski Kaymakamı Ayhan Boyacı, Başpehlivan Orhan Okulu, merhum Adnan Menderes'in torunu Adnan Menderes'in de aralarında bulunduğu yaklaşık 3 bin kişi izledi. 18- 20 Ocak tarihleri arüasında düzenlenen II. Uluslararası Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Sempozyumu'na katılan akademisyenler de güreşleri izleyenler arasında yer aldı. Deve güreşlerinin Kırkpınar'ı olarak kabul edilen Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali'nde, Aydın, İzmir, Balıkesir, Denizli, Çanakkale'den gelen 136 deve, rakiplerini yenebilmek için kıyasıya mücadele etti. 7. Altın Havan En Süslü Deve Yarışması'nın kazananı Kanka ile Kara Şeytan'ın güreşi büyük ilgi gördü. Cazgırlar Halil Coşkun ve Murat Arabacı manileri ve sunumlarıyla güreşe renk kattı.

Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, "II. Uluslararası Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Sempozyumu'nu dün bitirdik. Bu sempozyumun amacı deve güreşlerimizin adını UNESCO Somut Olmayan Dünya Mirası Listesi'ne yazdırmaktır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

SELÇUK (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!