DEÜ tematik araştırma laboratuvarı kuracak

Güncelleme Tarihi:

DEÜ tematik araştırma laboratuvarı kuracak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2017 11:59

DEÜ tematik araştırma laboratuvarı kuracak

Haberin Devamı

DOKUZ Eylül Üniversitesi İzmir Biyotıp ve Genom Uygulama ve Araştırma Merkezi (İBG)’nin araştırma altyapısına dönüştürülmesine ilişkin karar, Kalkınma Bakanlığı Araştırma Altyapıları Kurulu’ndan çıktı. Karar uyarınca tematik araştırma laboratuvarı olarak hizmet verecek İBG’ye 5 yıl içinde 150 milyon TL’lik mali destek sağlanacak.

Dokuz Eylül Üniversitesi, bir ilke daha imza atarak bünyesinde faaliyet gösteren İzmir Biyotıp ve Genom Uygulama ve Araştırma Merkezi (İBG)’nin 6550 sayılı Araştırma Altyapılarının Desteklenmesine Dair Kanun kapsamında yeterlik almasını sağladı. Araştırma Altyapıları Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda tematik araştırma laboratuvarı sınıfında kabul edilen DEÜ İBG, yeni dönemde Kalkınma Bakanlığı’ndan 2022 yılına kadar 150 milyon TL’lik mali destek alacak. ODTÜ MEMS Merkezi, Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (SUNUM) ve Bilkent Üniversitesi Ulusal Nanoteknoloji Araştırma Merkezi (UNAM) ile birlikte yeterlilik başvurusu kabul edilen DEÜ İBG, böylece araştırma faaliyetlerini daha kapsamlı ve detaylı şekilde yapabilecek. Yaşam bilimleri ve biyotıp alanında güçlü bilimsel araştırmalar yapan İBG için yeni bir dönemin başladığını ifade eden Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman, “Ülkemizin gurur kaynağı olan DEÜ İBG’nin tematik araştırma laboratuvarı olması için yaptığımız girişimler, nihayet karşılığını buldu. DEÜ İBG adına araştırma altyapılarına yeterlilik verilmesine ilişkin hazırladığımız dosyayı değerlendiren Araştırma Altyapıları Kurulu, başvurumuzu onaylayarak yeni bir dönemi başlatmış oldu. Bu sayede DEÜ İBG, 5 yıl içinde 150 milyon TL’lik mali destek almaya hak kazandı. Başta bize bu izni veren kurul üyeleri olmak üzere; sürecin oluşturulmasında bizlere destek olan mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

DAHA KAPSAMLI ÇALIŞILACAK

Yaşam bilimleri ve biyotıp alanında güçlü bilimsel araştırmalarla, inovasyona ilham veren buluşlar yapmak amacıyla faaliyet gösteren İBG’nin yeni dönemde daha kapsamlı çalışmalar yapacağını açıklayan Rektör Kasman, “Alınacak mali destek sayesinde özellikle kişiye özgü hassas tıp alanında yoğunlaşan translasyonel araştırmalar ile yenilikçi ürün ve teknolojileri geliştirmeye odaklanacağız. Bunun yanı sıra; hedefe özgü biyoteknolojik ilaçların geliştirilip ticarileştirilmesinde, sanayicimizin ihtiyaç duyduğu teknik bilgi (know-how) transferinde, ürün sertifikasyon analizlerinde, preklinik çalışmalarda ve pilot üretim optimizasyon hizmetlerinde kapsamlı çalışmalar yürüteceğiz" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!