DEÜ teknoloji üreterek dünyaya açılacak

Güncelleme Tarihi:

DEÜ teknoloji üreterek dünyaya açılacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2018 11:12

DEÜ teknoloji üreterek dünyaya açılacak

Haberin Devamı

DOKUZ Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, üniversitenin, bilimsel altyapısını ve üretim potansiyelini uluslararası firmalarla işbirliği yaparak dünyaya açacaklarını söyledi. Çelik, "Üniversite olarak hedefe yönelik, proje ve üretim bazında firmalarla birleşerek ciddi bir ürünler ortaya koyacağız. Hedefimiz, ürettiğimiz teknolojik ürünlerle Avrupa, Amerika, Avustralya ve Asya'ya açılmak" dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DESEM) koordinatörlüğünde, 'Dijital Dönüşüm ve İnsan Kaynakları Yönetimi' konulu bir toplantı düzenlendi. Bazı büyük şirketlerin yetkililerinin ve Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) İnsan Kaynakları yetkililerinin katıldığı toplantıda, üniversite-sanayi işbirliği ve üretim teknolojileri konuları masaya yatırıldı.

Üniversite ve sanayi işbirliğine büyük önem verdiklerini ifade eden Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, bölgesel kalkınmayı uluslararası alana taşımayı hedeflediklerini söyledi. Rektör Vekili Çelik, "Göreve geldiğimiz günden bu yana firmalara, kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerine çok önem veriyoruz. Çayını içmediğimiz, çayımızı içmeyen firma kalmayacak. Üniversitemizin birçok alanda bilimsel altyapı olanakları var. Hazırlanan projeler, teknolojik ürünler var. Bunları yaparken kentimizde faaliyet gösteren firmalardan destek almak istiyoruz. Ticari değeri olan, ulusal ve uluslararası piyasalarda dikkat çeken ürünler ortaya çıkararak bu alanda söz sahibi olmayı hedefliyoruz" dedi.

"DÜNYAYA AÇILACAĞIZ"

Ürünlerin önemli pazarlara taşınması, katma değer haline gelmesi için birçok projelerinin bulunduğunu belirten Rektör Vekili Erdal Çelik, "Avrupa, Amerika, Asya ve Avustralya masalarını oluşturup koordinatörlükler kuracağız. Dış ilişkiler koordinatörlüğünü daha aktif şekilde kullanacağız. Etkin bir çalışma gurubu oluşturarak, dijital dönüşüm ve insan kaynakları yönetimi konusunda önemli atılımlar yapacağız" diye konuştu.

İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ

'Yerli üret, yerli tüket' seferberliğine Dokuz Eylül Üniversitesi olarak katkı koymak istediklerini kaydeden Rektör Vekili Çelik, şunları söyledi:

"DEPARK, çalışmalarımız için bir şemsiye niteliğinde. Altında yeni kurulan sağlıkpark var. Yakın bir süreçte Sosyopark'ı kuracağız. Sahip olduğumuz olanakları kullanarak istihdam seferberliği oluşturmaya çalışacağız."

"KENTİMİZE DEĞER KATACAK"

DESEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Çolak ise, "Üniversitemiz, üniversite-sanayi birlikteliğine büyük önem vermekte ve ortak çalışmanın başarılı projelere zemin hazırladığına inanmaktadır. Bölgemizde faaliyet gösteren firmaların insan kaynakları direktörleri ve yöneticileri ile bir araya gelerek insan yönetimi konusunda performans, kariyer ve iş akışlarını ele alıyoruz. Sürekli hale getirmek istediğimiz bu çalışmanın kentimize önemli kazanımlar sağlayacağına inanıyoruz" diye konuştu.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!