Dershanelerin dönüşümüne ilişkin düzenleme

Güncelleme Tarihi:

Dershanelerin dönüşümüne ilişkin düzenleme
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2014 11:25

- ÖZ-DE-BİR İzmir Temilsicisi Ertem: "Yanlış hesabın Anayasa Mahkemesi'nden döneceğine inancımızı koruyoruz"

Haberin Devamı

İZMİR (AA) - Özel Dershaneler ve Özel Öğretim Kurumları Birliği Derneği (ÖZ-DE-BİR) İzmir Temsilcisi Özgür Ertem, dershanelerin dönüşümüne ilişkin düzenlemeyle ilgili "Yanlış hesabın Anayasa Mahkemesi'nden döneceğine inancımızı koruyoruz" dedi.

ÖZ-DE-BİR'in düzenlemeye yönelik sürdürdüğü hukuk mücadelesiyle ilgili yapılan basın toplantısında konuşan Ertem, "Eğitim sisteminde pek çok sorun varken dershaneleri bu sorunların nedeni gibi göstermenin yanılgı olduğunu" savundu.

Ertem, dershanelerin kanunla açıldığını, serbest piyasa koşullarında hiçbir işyerinin çalıştığı alan bıraktırılıp başka bir alanda çalışmaya zorlanamayacağını ifade ederek, dershanelerin kapatılması halinde kaçak büroların yaygınlaşacağını öne sürdü.

Dershanelerin Anayasa Mahkemesi'nden çıkacak kararı beklediğini aktaran Ertem, "Biz ülkemizde hukukun işlediğine inanmak istiyoruz. Bu yanlış hesabın Anayasa Mahkemesinden döneceğine inancımızı koruyoruz" dedi.

Haberin Devamı

İzmir Özel Dershaneler Birliği (İz-Ö-Der) Başkanı Sezai Özel de "Bizler ne şucuyuz ne bucuyuz, sadece eğitimciyiz. Öğrencilerimiz, velilerimiz çok kaygılı, bizden ne gün karar çıkacak diye yanıt bekliyorlar. Kayıt olmak istiyorlar, geleceklerini güvence altına almak istiyorlar" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!