Deniz Gezmiş ve arkadaşları anıldı

Güncelleme Tarihi:

Deniz Gezmiş ve arkadaşları anıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2018 11:47

Deniz Gezmiş ve arkadaşları anıldı

Haberin Devamı

İZMİR'de, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, ölümlerinin 46'ncı yıl dönümünde Bayraklı Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı. Yamanlar Nazım Hikmet Parkı'nda gerçekleşen törende özgün müziğin temsilcilerinden Cevdet Bağca sahne alırken, 3 Fidan Anıtı'na karanfiller bırakıldı.

1972 yılında idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için Bayraklı Belediyesi anma programı düzenledi. Üç fidan anıtının da içinde bulunduğu Yamanlar Nazım Hikmet Rekreasyon Alanı'ndaki etkinlik kapsamında Cevdet Bağca konser verdi. Geçen pazar günü organize edilen ancak hava muhalefeti dolayısıyla ertelenen etkinlikte Gezmiş ve arkadaşları, türkülerle şiirlerle anıldı, ayrıca çocuklar parka 3 çam fidanı dikti. Etkinliğe Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve eşi Bahriye Karabağ'ın yanı sıra CHP Bayraklı ilçe Başkanı Cemalettin Alper, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. 3 Fidan Anıtı önünde düzenlenen etkinlikte CHP Bayraklı ilçe gençlik kolları üyeleri de gösteri düzenleyerek, şiirlerle, mektuplarla Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı andı.

Anma etkinliğine katılan Cevdet Bağca, konserin son şarkısını Başkan Hasan Karabağ ile birlikte sahnede söyledi. İkilinin düeti uzun süre ayakta alkışlandı.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!