Demirtaş: "Herşeyi bildiğini söyleyen aslında hiçbir şey bilmiyordur"

Güncelleme Tarihi:

Demirtaş: Herşeyi bildiğini söyleyen aslında hiçbir şey bilmiyordur
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2016 16:11

Demirtaş: "Herşeyi bildiğini söyleyen aslında hiçbir şey bilmiyordur"

Haberin Devamı

YÖNETİM Danışmanlığının Bugünü ve Yarını konulu toplantıda konuşan İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "Günümüzde herkes herşeyi bildiğini zannediyor. Bunu iddia eden aslında hiçbir şey bilmiyordur. Şirketler de bir bileni bünyelerinde bulundurmak ve onlara danışmak zorundadır" dedi.
İTO Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ın yanı sıra İTO Finans Danışmanı Halit Soydan, KPMG Danışmanlık Bölümü Şirket Ortağı Hakan Aytekin, İTO Meslek Komitesi Üyesi ve Ege Yönetim Danışmanları Derneği Başkanı Can Cirişoğlu katıldı. Toplantının açılışında konuşan İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, danışmanlığın son derece önemli olmakla birlikte günümüzde ne denli değer verildiğinin tartışılır olduğunu söyledi. "Artık herkes her şeyi bildiğini sanıyor" diyen Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Herşeyi bildiğini söyleyen aslında hiçbir şey bilmiyordur. Günümüzde ihtisaslaşma önem kazandı. Yönetim konusunda da bir yeri yönetmek için her şeyi bilen birisinin bulunması gerek. O açıdan biz bu mesleğin yarınlarımızda daha etkin görevler alacağına inanıyorum."
"KANUNLARA OTURTULAMADI"
Başkan Demirtaş'ın ardından söz alan İTO Meclis Üyesi ve Yönetim Danışmanları Meslek Komitesi Başkanı Ali Yılmaz ise yönetim danışmanlığı konusunun kanunlarda belli bir yere oturtulamadığını söyledi. Yılmaz, şirketlerin artık bütçelerinden danışmanlık hizmeti için pay ayırmaya başladığını aktararak, "Devlet de danışmanlık hizmeti alıp bunun için harcamalar yapmakta. Şirketlerin de her geçen gün daha fazla miktarda bir bütçeyi danışmanlık için ayırmasından mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.
Timur TARLIĞ / İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!