Daha çok çalışmalıyız

Güncelleme Tarihi:

Daha çok çalışmalıyız
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2021 20:53

MANİSA Celal Bayar Üniversitesi Kadın ve Aile Araştırma ve Uygulama Merkezi, online olarak “8 Mart Dünya Kadınlar Günü Paneli” düzenledi.

Haberin Devamı

 Moderatörlüğünü MCBÜKAM Müdürü Doç. Dr. Ülviyye Aydın’ın yaptığı panele, SGS TransitNet Genel Müdürü Mine Kaya ve Güloğlu Plastik Genel Müdürü Gülçin Güloğlu konuşmacı olarak katıldı. “Kadın ve İş Dünyası” başlıklı konuşmasında Mine Kaya, kadınların sektörleriyle ilgili daha fazla şey öğrenmelerini, daha sıkı çalışmalarını ve daha araştırmacı olmalarını önerdi.

AYRIMCILIK İSTEMEMELİYİZ

Kaya, “Kadınlar iş hayatında çok daha başarılı olabilmek için aşırı duygusallık göstermemeli, bunu kontrol etmeyi öğrenmeli, çalışma saati ve koşullarında erkekler gibi esnek olmalı. Eğer iş hayatında eşit muamele görmek ve takdir edilmek istiyorsak, kendimize has ayrımcılıkları istemekten vazgeçmeliyiz” ifadelerini kullandı.

DÖNEM KADINLARIN YÜZYILI

Gülçin Güloğlu ise pandemi döneminde Yeni Zelanda ve Almanya gibi kadınlar tarafından yönetilen ülkelerin daha başarılı olduğunu savundu. “Bu yüzyılın kadınların yüzyılı olduğunu düşünüyorum” diyen Güloğlu, öğrencilere girişimcilik ipuçları da verdi, “Girişimciliğin 10 altın kuralı: hedef belirlemek, hedefe yönelik donanımınızı artırmak, çok çalışmak ve iş ayırt etmemek, sabırlı olmak, fark yaratmak, iyi iletişim yeteneği, empati kurabilmek, beklentileri düşük tutmak, hayal kurmak ve hayallerin peşinden gitmek, doğru ve dürüst olmak. Risk almalı, korkmamalı, negatif durumları fırsata çevirmeliyiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!