Da Vinci Robot ameliyatta

Güncelleme Tarihi:

Da Vinci Robot ameliyatta
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2015 12:08

- Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki ilk robotik cerrahi yöntemi ile ameliyat "Da Vinci" adı verilen robotla yapıldı

Haberin Devamı

İZMİR (AA) - Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki ilk robotik cerrahi yöntemi ile ameliyatın "Da Vinci" adı verilen robotla yapıldığı bildirildi.

İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği'nden yapılan açıklamaya göre, 340 dereceye kadar açılabilen kolları ile ameliyatlarda teknik avantaj sağlayan Da Vinci robot ile ilk ameliyat, Prof. Dr. Gökhan Akbulut, Prof. Dr. Cengiz Aydın, Op. Dr. Bülent Çalık, Hemşire Çimen Turgut ve Teknisyen Deniz Kaynak'tan oluşan ekip tarafından gerçekleştirildi.

Kolesistektomi ameliyatı yapılan 27 yaşındaki hasta, başarılı operasyonun ardından ertesi gün taburcu edildi.

Kamu Hastaneler Kurumu tarafından temin edilen Da Vinci Robot ile Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Üroloji, Kulak Burun Boğaz, Kalp Damar Cerrahisi, Kadın Hastalıkları ve Doğum Klinikleri ile Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahi Kliniği’nin ameliyatları gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Robot, prostat, böbreküstü bezi, obezite, göğüs ve kalp damar cerrahisi, rektum, kadın hastalıkları, oral yolla yapılabilen larenks ameliyatları ile özellikle video yardımı ile yapılabilen ameliyatlarında kullanılacak.

Konuyla ilgili olarak görüşlerine yer verilen Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Köylüoğlu, şunları kaydetti:

"Bir buçuk yıldır bu konuda girişimlerimiz mevcuttu. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Türkiye Kamu Hastaneleri içinde robota sahip olan ilk 9 hastaneden biri oldu. Özellikle derinde ve ince disseksiyon yapılması gereken ameliyatlarda robotun belirgin bir üstünlüğü var, ameliyat sonrası ağrıyı azaltıyor ve hastanede kalış süresini kısaltıyor. Kurulum sonrası hastanemizde ilk başarılı ameliyatı gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!