Çocuklar için hastanede yeni yıl kutlaması

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar için hastanede yeni yıl kutlaması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2016 11:41

Çocuklar için hastanede yeni yıl kutlaması

Haberin Devamı

İZMİR'deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sosyal Servisi'nin organize ettiği yeni yıl etkinliğinde, Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin katkılarıyla Çocuk Yandal Kliniği, Şirinköşk Anaokulu Kurucu ve öğretmenlerinin destekleri ile de Süt Çocuğu Klinikleri'nde yatan hasta ve aileleri gönüllerince eğlendi.
Hazırlanan süpriz buluşmada klinikler, Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi ekibi tarafından kendi el emekleri ile hazırladıkları süslemelerle renklendirildi. Etkinliğe destek sağlayan okulların çocuklar için hazırladığı hediyelerin dağıtıldığı programda, lise öğrencilerinin hazırladığı resim çalışmaları, müzik ve animasyon gösterileriyle hasta çocuklarla birlikte aileleri de moral depoladı.
Sosyal Servis Birim Sorumlusu Sosyal Hizmet Uzmanı Aysun İnan, "Hazırladığımız bu program sayesinde hastanede kalmak zorunda kalan çocuklarımız ve ailelerinin, yeni yıla birazcık da olsa mutlu ve umutlu girebilmelerini sağlayabilmek bizi de mutlu etti. Dünyası oyun ve oyuncaklardan oluşan çocuklarımızı bu tür etkinlikler sayesinde hastane ortamından uzaklaştırıp kendi dünyalarına dönmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Bu organizasyona destek veren gönül dostlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.
Sosyal Hizmet Uzmanı Melek Aykaç, "Hastanede uzun süre yatmak zorunda kalan çocuklarımızın tedaviye uyumlarında bu tür etkinlikler önemli bir faktör olup, aynı zamanda hasta yakınları ve hastane çalışanları arasındaki empatinin gelişimine de katkı sağlamaktadır" dedi.
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!