Çocuk duygularını 2 kitapla anlattılar

Güncelleme Tarihi:

Çocuk duygularını 2 kitapla anlattılar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2024 20:26

ÇOCUKLARIN duygusal gelişiminin, ilerleyen yaşlarda sağlıklı bireyler olması için büyük önem taşıdığını söyleyen uzmanlar, bu süreci destekleyecek kaliteli çocuk kitaplarının ebeveynler ve eğitimciler için vazgeçilmez bir kaynak olduğunu söylüyor. Çocuk ve genç psikiyatristi, aile danışmanı ve psikoterapist olan Uzm. Dr. Kutay Taş ile çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Uzm.Dr. Dorukhan Besin, ‘Doktordan Hikayeler’ adı altında bu alanda önemli bir boşluğu dolduracak iki yeni kitabı ebeveynlerin dikkatine sundu.

Haberin Devamı

 

DUYGU ORMANI KOALA

Çocukların, özellikle erken yaşlarda ayrılma duygusunu yoğun bir şekilde yaşayabildiğini, bu duygunun oldukça zorlayıcı olabildiğinin altını çizen akademist yazarların kaleme aldığı "Duygu Ormanı Koala" bu zorlu duyguyla başa çıkma yollarını öğreten sıcak ve samimi bir hikâye sunuyor. Kitap, küçük bir koalanın annesiyle vedalaşmak zorunda kaldığı anlarda yaşadığı hisleri ve bu duygularla nasıl başa çıktığını anlatıyor. Yazarın, çocukların duygusal dünyasına olan derin anlayışı ve rehberliği, bu kitabı ebeveynler ve eğitimciler için değerli bir araç haline getiriyor.

Çocuk duygularını 2 kitapla anlattılar

Haberin Devamı

DUYGU ORMANI SİNCAP

Çocukların kıskançlık duygusunu anlaması ve yönetmesi de en az ayrılma duygusu kadar önemli. "Duygu Ormanı Sincap", bu konuda çocuklara yol gösteren bir diğer değerli hikaye. Kitap, küçük bir sincabın yeni bir arkadaş geldiğinde hissettiği kıskançlık duygusunu ve bu duyguyla başa çıkma sürecini ele alıyor. Hikayede, küçük sincap yeni gelen arkadaşına karşı hissettiği kıskançlığı ve bu duygunun onun hayatını nasıl etkilediğini keşfeder. Ancak zamanla, bu duygunun doğal olduğunu ve sevgi, anlayış ve paylaşım ile kıskançlığın üstesinden gelinebileceğini öğrenir. Kitap, çocukların duygusal zekalarını geliştirmelerine yardımcı olurken, aynı zamanda aile içi ilişkilerin güçlenmesine de katkı sağlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!