Güncelleme Tarihi:
İZMİR Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'nde Koroner Anjiyografi Birimi hizmet vermeye başladı.
Hastaneye müracaat eden 45 yaşındaki Hüseyin Sümbül kurumun anjiyografi işlemini gerçekleştirdiği ilk hastası oldu. Altı aydır kalp ile ilgili problemleri olduğunu, doktorunun anjiyo yaptırması gerektiğini söylediğini anlatan Sümbül, "Hastaneyle ilgili dışardan çok güzel şeyler duymuştum, evime de yakın olduğu için burayı tercih ettim. Şansımdan anjiyografi ünitesi de yeni hizmete başlamış. Tam olarak nasıl bir işlem yapılacağını bilmediğim için biraz tedirgindim. Yapılacak işlemler tek tek anlatılınca rahatladım ve anjiyom yapıldı. Hem kısa sürdü hem de bir gece yattım. Ağrım acım olmadı bu günde taburcu oluyorum. Verilen hizmet çok güzel, personeller güler yüzlü, söylenilenler az bile burası özel hastane gibi. Emeği geçen doktorlara, hemşirelere ve tüm personele çok teşekkür ederim" dedi.
İşlemi gerçekleştiren Uz. Dr. Kamil Tülüce, koroner anjiyografinin, kalp kasına kan akımı sağlayan koroner damarların kan akımının nasıl olduğunun ve damarlarda darlık, tıkanıklık gibi sorunların bulunup bulunmadığının araştırılmasını sağlayan tanısal bir görüntüleme yöntemi olduğunu söyledi. Tülüce, "Bu işlemi ben ve konusunda uzman ekip arkadaşlarımla Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'nde yapmaya başladık. Anjiyografik görüntüleme işlemi hastalarımız açısından oldukça rahat ve kısa zamanda yapılan bir işlemdir. Bu işlem kasık (genellikle sağ kasık) atardamarından veya bilek hizasında radial arter denilen atardamardan ya da kolda bulunan brakial arterden yapılabilmektedir. Koroner anjiyografi sırasında kardiyoloji hekimleri damarda saptadıkları darlığın tipine, yerleşim yerine, ciddiyetine göre aynı seansta hastaya bilgi verdikten sonra koroner damarlara balon yapılıp stent (kafes tel) koyabilir. Bu bakımdan başlangıçta görüntüleme yöntemi olan anjiyografi aynı seansta koroner damarlardaki darlıkların tedavi edilmesine de olanak sağlayabilir. Daha önceden farklı kurumlara göndermek zorunda kaldığımız hastalarımızın anjiyografi işlemlerini artık kendi hastanemizde yapıyor olmaktan mutluyuz" dedi.
Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Yönetici/Başhekim Vekili Op. Dr. Teoman Şen, Kardiyoloji Kliniği'nin, 8 uzman doktor ve 19 hemşire ile hizmet verdiğini belirtti. Klinikte 21 servis yatağı ve 12 adet 2. basamak koroner yoğun bakım yatağı bulunduğunu söyledi.
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF