Güncelleme Tarihi:
"SAĞLIKLI gebe, sağlıklı bebek" anlayışından yola çıkılarak anne adaylarının, mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir gebelik ile doğum ve doğum sonrası süreci geçirmesini hedefleyen Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Gebe Okulu, altı ayda bin 135 anne adayına eğitim verdi.
Gebeliğin 13. haftasından itibaren eğitime katılan anne adaylarına gebelik süresi boyunca toplam 3 oturum şeklinde yapılan eğitimde sertifikasını alan 25 yaşındaki Gözde Bucak "Ben ikinci çocuğuma hamileyim. Verilen eğitimin sonunda birinci gebeliğimde yaptığım hataların farkına vardım. Meğer gebelik ve lohusalık dönemim ile bebeğimi kucağıma aldıktan sonra ne yapmam gerektiği konusunda oldukça bilgisizmişim. Eğitimin sonunda yapılması ve yapılmaması gereken şeyleri öğrendim ve şimdi kendimi daha bilinçli hissediyorum. Artık ruhen ikinci çocuğumu kucağıma almaya hazır, kendine güvenen, bilinçli bir anneyim" dedi. Çiğli BEH Gebe Okulu Eğitmeni Ebe Pakize Palabıyık, 2016 yılında 19 oturumla 136 gebeye, 2017 yılının ilk altı ayında ise toplam 145 oturum düzenleyerek 999 gebeye eğitim verildiğini vurgulayarak, "Açılışımızdan günümüze okulumuzdan mezun olan gebe sayımız 1135’ tir. Her geçen gün artan sayı ve kalitemizle Gebe Okulu’nda eğitimlerimiz devam etmektedir. Bu eğitimlerimizden hiçbir haberi olmayan ya da eğitimlerimize herhangi bir sebepten dolayı katılamayan gebelerimize de mesai saatleri içinde, her gün sabah saat 09.30 da hızlandırılmış program olan doğum, doğum sonu bakım, emzirme ve anne sütünün önemi konuları anlatılmaktadır. Eğitimlerimizde üç oturuma da katılan gebelerimize eğitim sonunda sertifika veriyoruz" diye konuştu.
GEBE OKULU KONULARI NELERDİR VE NASIL İŞLER?
Gebe Okulunda randevu sistemiyle çalışılmaktadır. Eğitimler gebeliğin 13. haftasından itibaren başlamakta ve belirli aralıklarla gebelik süresince toplam 3 oturum şeklinde verilmekte. Birinci oturumda kısaca üreme organları, gebeliğin oluşumu, gebelikte oluşan belirtiler, değişiklikler, şikâyetler ve bu şikâyetlerle nasıl baş edilir, öneriler, gebelikte nasıl beslenmeliyiz, nasıl giyinmeliyiz ve yapılacak egzersizler anlatılmakta. İkinci oturumda doğum (doğumda masaj, nefes egzersizleri, gevşeme yöntemleri, mental stimülasyon, hipnoz ve ıkınma tekniği), doğum sonu bakım ve aile planlaması konuları anlatılmakta. Üçüncü oturumda anne sütü ve önemi, emzirme ve emzirmenin önemi, yenidoğan ve yenidoğan bakımı konuları anlatılmakta.
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF