Güncelleme Tarihi:
İZMİR'deki Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'ndeki ilk kalp pili uygulaması Uzm. Dr. Kamil Tülüce tarafından hasta Dursun Murat'a yapıldı.
Kalp ve damar hastalıkları konusunda bilgi ve tecrübelerini arttıran Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi, bulundurduğu ekipmanlar ve deneyimiyle bölgeye hizmet veriyor. Anjiyografi ünitesi ile modern şartlarda yapılan girişimler kısa süre de tamamlanıyor. Koroner anjiyografi yapılan hastalar aynı gün, girişimsel yöntemler ile tedavi edilen hastalar ise sonraki gün taburcu ediliyor. iki ay önce açılan anjiyografi ünitesinde; kalp damar tıkanıklığı şüphesi olan ya da kalp krizi ile acil servise başvuran hastaların kalp damarlarının görüntülenmesi ve tıkanıklık durumunda balon - stent uygulaması gerçekleştiriliyor.
Kalbin ritmini algılayan ve gerektiğinde ritim oluşturan kalp pili takılması uygulamasını, girişimsel yöntemle hastanede ilk kez hasta 49 yaşındaki Dursun Murat'a yapan Uzm. Dr. Kamil Tülüce, "Bundan sonraki hedefimiz, üniversite ya da eğitim araştırma hastanelerinde uygulanan kalp ve damar tedavi yöntemlerini kliniğimizde uygulayabilecek tüm altyapıyı sağlamak ve tüm hastalarımıza en modern teknolojik gelişmeler ışığında gereken hizmeti ulaşılabilir hale getirmektir" dedi.
Kalp pili uygulaması yapılan hasta Dursun Murat da "Takibimi yapan Dr. Kamil Bey bana ailesinden biri gibi yaklaştı. Rahatsızlığım hakkında gerekli bilgilendirmeleri yaptı. Bana kalp pili uygulanması gerektiğini söyledi. Ameliyatımda görev yapan doktorum ve sağlık çalışanlarının gayreti ile hayata tutundum. Artık kendimi daha iyi hissediyorum. Herkese çok teşekkür ederim" diye konuştu.
Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Başhekim Vekili Op. Dr. Teoman Şen, "Çok kısa bir süre önce Koroner Anjiografi ünitesini hizmete geçirdik. Başta Uzm. Dr. Kamil Tülüce olmak üzere tüm kardiyologlarımıza bugüne kadarki özverili çalışmaları için teşekkürlerimi sunuyorum. Henüz emekleme dönemindeki ünitemizde 80'nin üzerinde anjiyografi gerçekleştirdiler. Bu birçok merkez için belki olağan denebilecek sayılar olabilir ancak henüz yeni bir merkez için çok değerli rakamlardır. Giderek artan ve daha çok özellikli girişimlere (stent, balon, pacemaker) yer verilen işlemler gerçekleştirilmektedir. Çok kısa bir süre içinde açık kalp ameliyatlarına da başlayacak olmamız, 24 saat boyunca koroner anjiografi yapmamızı sağlayacak. İzmir'in kuzey aksının sağlık hizmetlerini sırtlamaya çalışan modern hastanemizin kısa süreli hedefi, açık kalp ameliyatlarını yapabilen İzmir'in ilk devlet hastanesi olabilmektir. Tüm çalışmalarımız, ayakları yere basan, bilgi ve tecrübe ile harmanlanan bir şekilde devam etmektedir" dedi.
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF