IHA
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2015 13:29
ÖDEMİŞ İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK İLÇE MÜDÜRÜ İBRAHİM ALTINTAŞ, SÜT TOPLAYICILARI VE SÜT SATAN KOOPERATİFLERİN SÖZLEŞME İLE SÜT ALACAKLARINI, BU KURALA UYMAYANLARA CEZA KESİLECEĞİNİ KAYDETTİ.
Ödemiş Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, çiğ sütün sözleşmeli alımı ve satışı konusunda toplantı düzenledi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nün toplantı salonunda düzenlenen toplantıda konuşan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Altıntaş, 16 Nisan’da yayımlanan yönetmelikle sütün sözleşme ile alınır satılır hale geldiğini kaydetti. Uygulamanın Ödemiş ve çevresinde de başladığını ifade eden Altıntaş,"Yöremizi bizler sütün başkenti diyoruz. Türkiye genelinde süt üretiminin yüzde 9, yüzde 10’unu İzmir ili yapıyor. Bununda yüzde 33, yüzde 34’ünü Küçükmenderes Havzası karşılıyor. Bunun da 3’de 1’ini Ödemiş karşılamaktadır. Türkiye’nin süt diyarı İzmir ise sütün başkenti de Ödemiş’tir diyebiliyoruz. Günlük süt üretimimiz Ödemiş’te tam bin tondur. Bunu da ödeme yaptığımız primlerden anlayabiliriz. Onun için süt bizim için önemlidir. Ödemiş tulumu İzmir tulumu diye adlandırılıyor. Peynir üretiminin de Ödemiş ve içine Kiraz’ı da koyduğumuzda bölgemizin peynir üretiminde yüzde 80, yüzde 90’larda olduğunu söyleyebiliriz. 16 Nisan’da yayınlanan yönetmelik ile mandıracılar, süt toplayıcılar ve süt satın alan kooperatiflerimiz ’çiğ süt alım satımı sözleşmesi’ süt alımı yapacaklardır. Bu yapılmaz ise ceza işlemi de vardır. Her tarım üründe sözleşme olsun diye dillendirilir. Bu ilk olarak sütte başladı bölgemiz içinde faydalı olacağını düşünüyorum. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.
toplantıya, İbrahim Atıntaş’ın yanı sıra, İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Müdürü Feridun Azaroğlu, Ödemiş Süt Üreticileri Birliği Başkanı İbrahim Sakkınlı, Mandıracılar Temsilcisi Hakan Alkış, Veteriner Tekin Alpsoy, İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Çiftliklerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ahmet Canbazoğlu, mandıracılar ve üreticiler katıldı.