IHA
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2015 12:23
İZMİR BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİ, BAYINDIR İLÇESİNDEKİ ÇİÇEK ÜRETİCİLERİNE BİLİMSEL ÜRETİM YOLUNU AÇACAK "TARIM İHTİSAS ALANI" KURABİLMEK İÇİN ÇALIŞMALARINI YOĞUNLAŞTIRDI.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayındır ilçesindeki çiçek üreticilerine bilimsel üretim yolunu açacak “Tarım İhtisas Alanı” kurabilmek için çalışmalarını yoğunlaştırdı. Büyükşehir, Arıkbaşı’ndaki 56.5 hektarlık arazinin bahçe süs bitkileri yetiştiriciliği ve seracılık için gerekli her türlü olanağı sunacak.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aziz Kocaoğlu, Bayındır Kaymakamlığı tarafından düzenlenen çiçekçilik sektör toplantısına katıldı. Kaymakam Barbaros Baran, Belediye Başkanı Ufuk Sesli’nin de katıldığı toplantıda İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkan Vekili Ertuğrul Tugay, “Arıkbaşı Tarım İhtisas Alanı” projesi ile çiçek üreticilerinin teknolojik gelişmelere ve bilimsel verilere daha kolay ulaşabilirliğini sağlamayı hedeflediklerini söyledi.
"DÜZGÜN BİR YER YAPMAMIZ LAZIM"
Arıkbaşı Tarım İhtisas Alanı projesinde amaçlarının küçük üreticiyi desteklemek olduğunun altını çizen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, bugüne kadar yaptıkları işlerin büyük çoğunluğunda, küçük üreticiyi kooperatifler kanalıyla desteklediklerini hatırlattı. Kocaoğlu, “Biz daha Bayındır ve İzmir çiçekçiliğinde emekleme devresindeyiz. Bunların geliştirilmesi, çeşitlendirilmesi var. Toprak tahlili laboratuvarı kurulması lazım. Yani yapılması gereken bir çok konu var. Görücüye çıkmamız için de düzgün bir yer yapmamız lazım” şeklinde konuştu.
Arıkbaşı bölgesinin tamamının Çiçekçilik Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yapılması tartışmalarına da değinen Başkan Aziz Kocaoğlu şöyle devam etti:
“OSB yapıldığı zaman, buraya sığacak işletme sayısı 10, bilmediniz 15’tir. 15 kişi de gelsin, orada yatırım yapsın; kesinlikle karşı değilim. Ama o zaman bölge planlaması, Büyükşehir Belediyesi olarak benim amacımdan, hedefimden çıkıyor. ‘Tarım İhtisas Bölgesi’ diye ısrar etmemin nedeni budur. Esas olarak desteklememiz gerekenin küçük üretici olduğuna inanıyoruz. Biz ilk çiçek sözleşmesini burada yaptık. Ve bunu üst noktaya çıkartalım istiyoruz. Hani ‘Adam diksen yetişecek’ delinecek arazide bu projeyi, Tarım Bakanlığı’nın desteği üzerine biz de destek vererek bir an evvel yaşama geçirmek istiyoruz. Talebimiz, OSB’ye uygulanan mera vasfının kaldırılması işleminin, Büyükşehir’in küçük üreticiyle yapacağı bir ‘Tarım İhtisas Bölgesi’ için de uygulanmasıdır. Hepimiz el birliğiyle bir değirmene su taşıyoruz. Taşımak zorundayız.”