Çeşmeli fotoğrafçıların gözünden Van

Güncelleme Tarihi:

Çeşmeli fotoğrafçıların gözünden Van
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2018 12:18

Çeşmeli fotoğrafçıların gözünden Van

Haberin Devamı

İZMİR'in Çeşme ilçesindeki Çeşme Fotoğrafçılar Topluluğu (ÇEŞFOT) üyeleri, 5 günlük bir gezi düzenleyerek, Van bölgesinde çektikleri binlerce fotoğraf karesiyle ilçeye döndü. Van'ın tarihi ve ören yerlerinin yer aldığı fotoğraflar, beğeni topladı.

Öncülüğünü fotoğraf sanatçısı ve eğitmeni Zeliha Begöz'ün yaptığı ÇEŞFOT üyesi 32 fotoğraf sevdalısı, 23-27 Şubat arasında bir gezi düzenleyerek Van'a gitti. Van'a uçakla giden ÇEŞFOT üyeleri, önceden anlaştıkları acentenin sağladığı araçla, Van bölgesinde yaptıkları 5 günlük gezide binlerce fotoğraf çekti. Gezinin ilk gününde Van Gölü'nün en büyük adalarından Akdamar Adası'na giden Çeşmeli fotoğrafçılar, Akdamar Adası'ndaki tarihi kilisenin ve adanın çok sayıda fotoğrafını çekti. Akdamar Adası gezisinin ardından Bitlis'e giden ÇEŞFOT üyeleri, Bitlis sokaklarında ve çarşısında fotoğraf çekti.

ÇEŞFOT üyesi Çeşmeli fotoğrafçılar, 5 gün boyunca İhlasiye Medresesi, Ahlat ve Selçuklu mezarlığı, atların ve mandaların sıcak suya girdikleri Güroymak Budaklı Kaplıcaları, Muradiye şelaleleri, Gevaş, Vanadokya, Çaldıran, Ağrı ve Tendürek Volkanik Dağı, Hoşap, Çavuştepe, Doğubeyazıt, İshakpaşa Sarayı'nı gezerek fotoğrafladı. Gezileri sırasında İran sınırına kadar giden ÇEŞFOT üyeleri, gezinin son gününde de Van Kalesi ve Van Çarşısını gezerek fotoğraflarını çekti. Çeşmeli fotoğrafçılar, Urartu ve Ermeni el işçiliği yöresel gümüş atölyelerini de gezerek fotoğraf gezilerini tamamladı.

"YAZ AYLARINDA AYA HARALAMBOS'TA SERGİLENECEK"

ÇEŞFOT kurucularından fotoğraf sanatçısı ve eğitmeni Zeliha Begöz, ÇEŞFOT üyesi fotoğrafseverlerle verimli bir Van gezisi yaptıklarını belirterek, "Benim daha önce de birkaç kez gezip fotoğrafladığım Van bölgesinde, ÇEŞFOT üyelerimizle, 5 gün boyunca bölgenin görülmeye değer yerlerini hem gezdik, hem de birbirinden güzel fotoğraflarını çektik. Fotoğrafçı arkadaşlarımız, kendilerine kurslarda anlattıklarımı uygulama fırsatı buldular ve birbirinden güzel fotoğraflar çektiler. Arkadaşlarımızın çektikleri fotoğrafları inceleyerek, içlerinden seçim yapacağız. ÇEŞFOT olarak her yaz tarihi Aya Haralambos Kilisesi'nde açtığımız sergide de bu fotoğrafları sanatseverlerin beğenisine sunacağız" dedi.

Güneş ATAGÖZ / ÇEŞME (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!