Çeşme'de satranç turnuvası başladı

Güncelleme Tarihi:

Çeşmede satranç turnuvası başladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2017 20:21

Çeşme'de satranç turnuvası başladı

Haberin Devamı

İZMİR'in Çeşme İlçesi'nde düzenlenen ve 18 Haziran'a kadar sürecek olan 5'inci Uluslararası Çeşme Open Satranç Turnuvası, 11 ülkeden yaklaşık 500 sporcunun katılımıyla başladı.
5'inci Uluslararası Çeşme Open Satranç Turnuvası bugün saat 16.30'da Çeşme çarşısındaki tarihi Aya Haralambos Kilisesi'nde yapıldı. 18 Haziran'a kadar sürecek turnuvanın açılış törenine Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Karadede, Belediye Meclis Üyeleri ve satranç sporcuları katıldı. Çeşme Kaymakamı Kara ile turnuvaya katılan en yüksek ELO puanına sahip Grand Master (Büyük Usta) Ukraynalı Vladimir Baklan ve Belediye Başkan Yardımcısı Karadede ile de Women Grand Master (Kadın Büyük Usta) ünvanlı Türk satranç sporcusu Betül Cemre Yıldız turnuvanın açılış hamlelerini yaptı. 
Turnuvanın açılış konuşmasını yapan Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, "Güzel Çeşmemize hepiniz hoş geldiniz. Dilerim bu turnuvada güzel maçlar çıkararak, aynı zamanda Çeşme'de hoşça vakit geçirirsiniz. Bu arada bundan bir saat kadar önce Çeşme'de de hissedilen bir deprem oldu. Ama iyi tarafı, ilçemizde ve İzmir genelinde herhangi bir olumsuz durum tarafımıza iletilmedi. Bu vesile ile tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Turnuvaya katılan tüm satranç sporcularına başarılar diliyorum. Ayrıca turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen Çeşme Belediyesi'ne, Türkiye Satranç Federasyonu'na teşekkür ediyor, görevli hakemlere başarılar diliyorum" diye konuştu. 

Güneş ATAGÖZ / ÇEŞME (İzmir), (DHA)
FOTOĞRAF
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!