Çeşme Yemekleri e-kitap oldu

Güncelleme Tarihi:

Çeşme Yemekleri e-kitap oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2016 18:38

Çeşme Yemekleri e-kitap oldu

Haberin Devamı

Çeşme Yemekleri e-kitap oldu

İZMİR'in Çeşme'nin lezzet duraklarından biri olan Dost Pide ve Pizza'nın sahibi Reşat Akbaykal, yöreye ait yemek tariflerini e-kitap haline getirerek internet kullanıcılarının hizmetine açtı.

1974 yılında kurulan ve Çeşme denince akla ilk gelen restoranlardan olan Dost Pide&Pizza'nın sahibi Reşat Akbaykal, yöre yemeklerini dünyaya tanıtma adına bir e-kitap hazırladı. 2012 yılında basılan "Çeşme ve Alaçatı Yemekleri" adlı kitabını daha geniş kitlelere ulaştırmak isteyen Akbaykal, yayınının İngilizcesini de sunduğu bir web sitesi açarak e-kitabı ücretsiz olarak yayınlamaya başladı.

Ziyaretçilerin hem e-kitap olarak inceleyebildiği hem de PDF olarak indirebildiği cesmeyemekleri.com web sitesinde seksenden fazla tarifin yer aldığını söyleyen Akbaykal, "Atalarımdan öğrendiğim, memleketimizin kendine has yemeklerinin unutulmaması ve geleceğe taşınması için bu kitabı yazdım. Böyle bir çalışmayı ücretli olarak satmak istemedim; bunu memleketim için yaptığım bir kültür hizmeti olarak görüyorum" dedi.

Yöre lezzetlerinin Türkiye sınırları dışına taşacak güzellikte olduğunu dile getiren Reşat Akbaykal, kitabı bu nedenle İngilizceye çevirttiğini ve bu yolla Çeşme'yi dünyaya tanıtmayı hedeflediğini kaydetti.

Çeşme'de 300 yıllık geçmişe sahip, değişik kültürleri görmüş ve yaşamış bir ailenin ferdi olduğunu söyleyen Akbaykal, "Çeşmeli olmak benim için büyük bir şans. Bu kültürel zenginliğin mirasçısı olarak, edindiğim bilgileri kırk yıldır, değerli dostlarımla paylaşmaktan, damak zevklerine sunmaktan büyük kıvanç duyuyorum. Bu birikimi sadece salonumda sunmakla kalmayıp tüm insanlarla paylaşmak istiyorum. Bunun benim için hem bir görev hem de atalarıma karşı bir borç olduğunu düşünüyorum. Denizin, güneşin, tarihin ve tüm güzelliklerin raks ettiği bu güzel yöremizde tüm insanların ağız tadının yerinde ve daim olması diliyorum" dedi.

Güneş ATAGÖZ / ÇEŞME (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!