Güncelleme Tarihi:
Tekne, 10 yılda 2 bin 855 tekneden, yaklaşık 1 milyon 500 bin litre sıvı atık ve 6 tonu aşkın katı atık topladı.
Çeşme koylarında faaliyet gösteren ARKAS TURMEPA II adlı atık toplama teknesi, 10 yılda yaklaşık 1,5 milyon litre atık suyun denize karışmasını önleyerek 12 milyon litre deniz suyunun temiz kalmasını sağladı. Kirlilik tehdidiyle karşı karşıya kalan cennet koylarımız, DenizTemiz Derneği/ TURMEPA'nın 4 ayrı körfezde çalışan katı ve sıvı atık toplama tekneleri sayesinde milyonlarca litre sıvı ve binlerce ton katı atığın denize karışması önlenerek korunuyor. Turizmin gözde tatil merkezi olan Çeşme'deki çalışmaları; uzun soluklu sosyal sorumluluk projeleriyle yaşadığı şehre birçok alanda katkı sağlamaya çalışan ARKAS Holding tarafından destekleniyor. 2006 yılından itibaren ARKAS Holding ve TURMEPA işbirliğiyle çevrenin korunmasına yönelik başlatılan sosyal sorumluluk projesi kapsamında ARKAS Holding'in yapımını ve işletimini üstlendiği “ARKAS TURMEPA II" adlı atık toplama teknesi, 10. yılında Çeşme koylarının temiz kalması için çalışmaya devam ediyor.
ARKAS TURMEPA II, aynı zamanda, hizmete başladığı 2006 yılından bu yana yat ve gezi teknesi sahiplerini deniz kirliliği konusunda bilinçlendirerek çalışma ve etki alanını genişletiyor.
TURMEPA ve ARKAS Holding işbirliğinin 10. yılına özel olarak düzenlediği törene ARKAS Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, DenizTemiz Derneği/ TURMEPA Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Kaptanoğlu, Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas, TURMEPA Genel Müdürü Akşit Özkural ile İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Müdürü ve TURMEPA İzmir Şubesi Genel Sekreteri Halil Hatipoğlu katıldı. TURMEPA Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Kaptanoğlu törende yaptığı konuşmada Arkas'ın denizcilikte çok önemli bir şiket olduğunu, hem İzmir'in hem de Türk denizciliğinin simgesi olarak görüldüğünü belirtti. Kaptanoğlu, Arkas gibi bir kurumla iş birliği yapmanın çok onurlu bir birliktelik olduğunu vurgulayarak, “TURMEPA ve ARKAS'ın birlikte sürdürdüğü 10 yıllık mavi yolculuğu taçlandırmak için buradayız. ARKAS TURMEPA II adlı atık toplama teknemiz, ARKAS sayesinde 10 yıldır mavi denizler için çalışıyor. Sayın Lucien ARKAS bu projeye, bu derneğe inanmasa bu gönülden destek 10 yıl sürmezdi. ARKAS - TURMEPA işbirliğinin 10'ncu yılında bu teşekkür ziyaretinin bana nasip olması beni ayrıca heyecanlandırdı ve gururlandırdı. TURMEPA olarak şu anda 10'u aşkın proje yürütüyoruz. En önemli projelerimizden biri atık toplama teknelerimizle birlikte yürüttüğümüz “Mavi kıyılar Projesiödir. Atık toplama faaliyetlerinde yıllardır arkamızda çok büyük bir destekçimiz olan ARKAS, birçok markaya örnek oldu, özel sektörün de dikkatini denizlere yöneltti ve pek çok destekçimiz de ARKAS'ı bu sosyal sorumluluk projesinde izledi. ARKAS TURMEPA II adlı atık toplama teknemiz 10 yılda 2 bin 855 tekneden, yaklaşık 1 milyon 500 bin litre sıvı atık ve 6 tonu aşkın katı atık topladı. İşini denize saygıyla yapan, çevreyle uyum içinde çalışan ARKAS'ın Yönetim Kurulu Başkanı sevgili büyüğüm Sayın Lucien Arkas'a 10 yıldır TURMEPA'ya verdikleri bu büyük destek için şükranlarımı sunuyorum. İnanıyorum ki, ARKAS ile bu mavi yolculuğumuz daha uzun yıllar sürecek.ö şeklinde konuştu. Kaptanoğlu, konuşmasının ardından ARKAS Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas'a teşekkür plaketi takdim etti.
ARKAS Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas ise törende sürdürülebilir projeler yapmaya gayret ettiklerinin altını çizerek: “Denizci aileden gelen ve denizden ekmeğini kazanan genç ve başarılı bir meslektaşım olan Şadan Kaptanoğlu'na bu değerli plaket için teşekkür ediyorum. Kendisinin yönetime gelmesinin TURMEPA için bir şans olduğuna ve yeni bir dinamizm getireceğine inanıyorum. Biz de ekmeğimizi denizden kazanıyoruz. Merkezimiz İzmir'de, yaşadığımız şehre uzun soluklu sosyal sorumluluk projeleri ile katkı sağlamaya çalışıyoruz. Hal böyle iken dünyada eşi benzerine az rastlanan ve milli değerlerimiz olan Çeşme koyları ve plajlarını korumaya almamak olmazdı. DenizTemiz Derneği/ TURMEPA gibi doğru bir ortakla başladığımız projede 10 yıl geride kaldı. Bu sürede başka şirketlere ve yerel yönetimlere örnek olmamız ve onların da projeler yapması doğru yolda olduğumuzu gösterdi. Rakamlar da doğru yolda olduğumuza işaret ediyor. İlk yıl 56 tekneden atık toplanmış, bu yıl ise tekne sayısı 318 oldu. 3 Ekim'e kadar da toplanmaya devam edecek. Toplanan atık miktarındaki yükseliş tekne sahiplerinin her geçen yıl denizlerin korunması konusunda bilincinin arttığının ve işbirliği yaptığının kanıtı. Denizleri temiz tutalım. “Denize sintine boşaltılmazö kuralı “Ormanlarda mangal yakılmazö gibi bir kural gibi görülmeli. Uzun vadeli çabalarımızın işe yaradığını görmek ve çocuklarımıza - geleceğimize temiz denizler bırakılmasına katkıda bulunmak bizi çok mutlu ediyor."