Güncelleme Tarihi:
Meyveli: Tamamen sütsüz olarak meyve içerikli hazırlanabilir. İstenirse kremsi kıvamı yakalamak için süt veya krema da eklenebilir. Meyveli dondurma yaparken gerçek meyve kullanmak önemlidir. Narenciye türü meyvelerde kullanılan malzemenin en az yüzde 10, diğer tüm meyvelerde ise en az yüzde 20 olması gerekiyor.
Frozen (dondurulmuş) yoğurt: Yoğurt ve biraz da sütten üretiliyor. Hafif ekşimsi tadı ise özellikle sıcak yaz aylarında tam bir ferahlık veriyor. Genelde lezzeti nötr olarak sunulan frozen yoğurt, damak tadına göre fındık veya çikolata parçacıklarıyla zenginleştirilebiliyor.
Parfait (parfe): Bir çeşit tam dondurulmamış dondurma çeşidi. Normal dondurmadan farklı olarak sürekli karıştırarak hazırlamak yerine dondurulur. Yüksek miktarda içerdiği yumurta sarısı ve yağ sayesinde karıştırma metodu uygulamadan da oldukça kremsi bir kıvam elde edilir.
Sorbet: Büyük oranda suyla hazırlanır. Süt veya krema kullanılmadığı için yağsız ve hafiftir. Lezzetli tadını ise meyve, meyve suyu ve şekerden elde eder. Damak tadına göre limon suyu, likör vs eklenebilir.