Cerrahi ameliyatlarında ‘kapalı yöntem’ konforu

Güncelleme Tarihi:

Cerrahi ameliyatlarında ‘kapalı yöntem’ konforu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2022 18:37

İZMİR Özel Can Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Samed Cin, Genel Cerrahi Kliniği’nin uluslararası standartlarda altı ameliyat salonu, ileri düzey yoğun bakım hizmeti, laboratuvar ve radyoloji birimlerindeki yüksek teknolojik donanımı ve alanlarında uzman hekim kadrosuyla başta obezite, metabolik (diyabet) cerrahi ve onkolojik ameliyatlar olmak üzere her türlü cerrahi müdahaleyi gerçekleştirebilecek donanıma sahip olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

 Cin, İzmir Özel Can Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği’nde obezite cerrahisi başta olmak üzere ameliyat olmak istemeyen ya da ameliyata uygun olmayan hastalara mide balonu ve mide botoksu, tiroid, safra kesesi, kalın bağırsak, fıtık (kasık, göbek, yara yeri, mide) ameliyatları ve kanser cerrahisi, kolerektal cerrahi ameliyatlarının başarıyla yapıldığını kaydetti. Özellikle meme ve kolon kanserinde erken teşhişin başarı şansını çok çok arttırdığını ifade eden Cin, “Kanser hastalarında cerrahinin yanı sıra, multidisipliner yaklaşımla medikal onkoloji, radyasyon onkolojisi, pataloji gibi ilgili tüm branşlarla işbirliği içerisinde çalışarak yüz güldüren sonuçlar elde edebiliyoruz” dedi. Genel cerrahi alanında yapılan ameliyatların uygun hastalarda kapalı yöntemle yapılabildiğini dile getiren Cin, özellikle karın içi organların cerrahi uygulamalarında kapalı ameliyat yöntemleri olarak bilinen laparoskopik uygulamaların ön planda olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

OBEZİTE CERRAHİSİ

Morbid obezite olarak tanımlanan hastalık boyutunda fazla kilonun, insan sağlığını önemli ölçüde tehdit ettiğini ve yaşam kalitesini olumsuz etkilediğini ifade eden Op. Dr. Samed Cin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Obeziteyi cerrahi olarak iyileştirilme seçeneği, bugün için en etkili yöntem haline geldi. Obezite cerrahisi, mide by-pass, mide balonu ve mide botoksu, uzman ekibimiz tarafından başarıyla uygulanmakta ve diyetisyenlerimiz tarafından da düzenli olarak takip edilmektedir. Hastanın ideal kilosuna ulaşması birinci aşama, bu kiloyu uzun süre koruması ikinci aşamadır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!