Güncelleme Tarihi:
İzmir, 15 Kasım (DHA) - Akbank ana sponsorluğunda Endeavor Derneği tarafından geliştirilen uygulamalı öğrenim programı CaseCampus, 72 yeni girişimci adayının katılımıyla İzmir’de başladı.
Endeavor Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Akgerman ve Endeavor Derneği Kurucu Genel Sekreteri Didem Altop ile Akbank Kobi Bankacılığı’ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz’un açılış konuşmaları ile başlayan program Wyndham Grand İzmir Özdilek’te gerçekleşti.
Girişimci Yetenek Programları Müdürü Utku Tuncay’ın CaseCampus Programı tanıtımının ardından, Didem Altop katılımcıların programdan beklentilerini ve girişimciliğe dair fikirlerini aldı. Fellowlar daha sonra, Girişimci Seçim ve Hizmetler Direktörü Aslı Kurul Türkmen moderatörlüğünde, Aydın Buğra İlter - EGİAD, Bülent Akgerman – Endeavor Derneği, Esra Gönen – Originn ve H.I. Murat Çelik - İZKA katılımıyla gerçekleşen “Girişimcilik Ekosistemi ve İzmir Fırsatları” panelini dinledi. Ardından, İzmir Ekonomi Üniversitesi öğretim görevlisi Taylan Demirkaya Girişimci Zihin Yapısı sunumunu gerçekleştirdi.
Öğleden sonraki program, ODTÜ’den Doç. Dr. Adil Oran’ın İş Modeli Kanvası sunumu ile başladı. Katılımcılar daha sonra takımlar halinde iş fikri ve iş modeli geliştirme egzersizi yaptı. Networking etkinliği ile tamamlanan açılış konferansıyla 10 haftalık döneme başlamış olan fellowları online forumlarda incelenecek 4 vaka ile Aralık 2016 ve Ocak 2017’te düzenlenecek iki adet konferans bekliyor.
Endeavor Derneği’nin Akbank ana sponsorluğunda hayata geçirdiği CaseCampus Programı, Sonbahar 2016 Dönemi’nde İzmir ve çevresine odaklanarak bu bölgedeki girişimcilik ekosistemini hareketlendirmeyi ve girişimci olmak isteyen potansiyeli yüksek gençleri cesaretlendirmeyi amaçlıyor. 10 hafta sürecek program, girişimcilik olgusunu Türk girişimcilerinin vakalarını kullanarak, online modüller ve yüz yüze konferanslar aracılığıyla Türkiye’de yaygınlaştırmayı hedefliyor.
CaseCampus Programı’na Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden girişimcilik akademisyenleri önderlik ediyor; Doç Dr. Adil Oran (ODTÜ), Yrd. Doç Dr. Ahmet Murat Fiş (Özyeğin Üniversitesi), Doç. Dr. Engin Özgül (Dokuz Eylül Üniversitesi), Öğr. Gör. Taylan Demirkaya (İzmir Ekonomi Üniversitesi), Doç Dr. Deniz Tunçalp (İTÜ) ve Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Aygören (Boğaziçi Üniversitesi). Sonbahar 2016 Dönemi vakalarında Başak Taşpınar Değim ve Erol Değim (Armut.com), Levent Yılmaz ve Feridun Tuncer (Baydöner), Cem Gül ve Emre Erkin (Cosa), Andaç Türkmen, Sean Yu ve Fahri Özkaramanlı’nın (Paraşüt.com) girişimlerini kurma ve büyütme aşamasında yaşadıkları zorluklar ve kritik karar anları işleniyor.
2015 GGH’da, Türkiye’de 300’e yakın paydaş desteğiyle 41 ilde 400 etkinlik düzenlendi ve bu etkinliklerle 192 bin kişiye ulaşıldı.