Çam: CHP, bu halk için cami duvarı kadar kutsaldır

Güncelleme Tarihi:

Çam: CHP, bu halk için cami duvarı kadar kutsaldır
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2017 10:08

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Başbakan Binali Yıldırım’ın ‘hayır’ kampanyasından dolayı CHP’yi terör örgütleriyle iş birliği yaptığı yönündeki açıklamasını eleştirdi.

Haberin Devamı

Çam, “İzmir’den milletvekili seçildin ama maalesef İzmirimizin yaşam felsefesinden, demokrasi kültüründen nasibini almamışsın. Size dürüst olmayı, namuslu olmayı, yalan söyleyerek başkalarını karalamanın iğrençlik olduğunu hatırlatıyorum" dedi.
Başbakan Binali Yıldırım’ın grup toplantısında söylediği "CHP zaten onların kayığına binmiş vaziyette, CHP’yi Allah ıslah etsin. Siz FETÖ ile PKK ile bölücü örgütlerle iş tutarak, millletin gönlüne giremezsiniz" sözlerini eleştiren CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, “Biz her şeye rağmen tam bir sorumluluk örneği gösterirken, ötekileştirme olmasın, ayrışma olmasın referandum süreci yeni bir kavgayı yeni bir kutuplaşmayı kaldıramaz derken; birileri CHP’ye saldırmayı yalan suçlamalarla dil uzatmayı politika sanıyor. CHP, bu ülke için, bu halk için cami duvarı kadar kutsaldır. Partimiz tarihi boyunca bu memlekette yapılan her işin bir kişi ya da küçük bir zümrenin çıkarına değil, bu ülkede yaşayan milyonların yararına olsun istemiştir. Bu nedenle bağımsızlık demiştir, saltanat değil cumhuriyet, diktatörlük değil demokrasi demiştir" dedi.

Haberin Devamı


"CHP’YE SALDIRMANIZ SİZİ KURTARMAYACAK"
CHP'li Çam, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Halkımızın huzur ve güvenliği, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü korumak için her zaman, yanlışlarınıza, basiretsiz politikalarınıza rağmen teröre karşı her türlü desteği verdik, vermeye devam edeceğimizi de kamuoyuna ilan ettik. Sayın Yıldırım ‘duble yol yaptık’ sözlerine de bu halkın karnı tok. Sen duble yol nutukları atarken, Zonguldak’ta duble yol açılmadan çöküverdi… Sen ki yıllarca Ulaştırma bakanlığı yaptın, bu manzara karşısında yüzün hiç mi kızarmadı? Bunun hesabını kim verecek? İktidarınızda gerçekleştirdiğiniz kimi projeleri lütufmuş gibi pazarlayarak halkı Anayasa değişikliğine ‘evet’ vermeye zorlayamazsınız. Duble yol, hava limanı, köprülerin nasıl yapıldığı, ihalelerde döndürdüğünüz alavereler- dalavereler, duble yolsuzluklarınız bir tarafa; yapılanlar devletin kasasından, devletin olanaklarıyla, halktan topladığınız vergilerle yapılmıştır. Lütuf değildir, bunları lütufmuş gibi sunmak sahteciliktir."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!