Çağrı Doğuş ile Aramızda Kalmasın: "Yeni nesil pizza"

Güncelleme Tarihi:

Çağrı Doğuş ile Aramızda Kalmasın: Yeni nesil pizza
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2022 18:40

BU yıl şüphesiz adından en çok söz ettiren mekanlardan biri de ‘ROOP7 oldu.

Haberin Devamı

  Gece 01.00’de ses yasağı girdikten hemen sonra konser veren sanatçısından izleyicisine kadar birçok kişi ROOP’ta toplanıyor. Rezervasyonla müşterilerini kabul eden mekanın müdavimleri arasında Gülşen, Edis, Enis Arıkan, Acun Ilıcalı gibi isimler de bulunuyor. Peki, tüm bu insanlar o saatte ne için geliyorlar? Tabii ki pizza yemek için! Mekanın ortasında dev bir pizza fırını var. Keyifli bir pizza menüsü ile yeni bir trend oluşmuş gibi gözüküyor. Nedir bu pizzanın sırrı? Tüm bu üretimin başında olan şef Kadir Kuş’la kısa bir sohbet etme fırsatım oldu.

Çağrı Doğuş ile Aramızda Kalmasın: Yeni nesil pizza

Çağrı Doğuş ile Aramızda Kalmasın: Yeni nesil pizza


“Nedir bu pizzanın sırrı şefim?” diye sordum, şöyle anlattı: “Aslında pizza terimi ilk olarak 10’uncu Yüzyıl’da Campania sınırındaki Lazio’da Güney İtalya kasabası Gaeta’dan bir Latin el yazmasında kaydedildi. Modern pizza Napoli’de icat edildi. Yemek ve çeşitleri o zamandan beri birçok ülkede popüler hale geldi. Biz de yeni bir boyut kazandırmak için şekil olarak yuvarlak pizza algısını kaldırıp elips şeklinde üretmeye başladık. Alaçatı’daki misafirlerimize sevdirmeyi başardık. Şimdi daha fazla kitleye ulaştırmaya çalışıyoruz. Texas öne çıkan seçeneklerimizden biri. Sabahın ilk ışıklarına kadar durmaksızın pizza üretiyoruz. Sanırım en büyük ilgiyi de orijinal pizza hamurunu kullanıyor olmamız çekiyor.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!