Güncelleme Tarihi:
ŞUBAT’ta gerçekleşen ihaleyle 49 yıllığına Par İnşaat’ın kiraladığı, Türkiye’nin en büyük et entegre tesisi olan Buca Kaynaklar Et Entegre Tesisi, Kurban Bayramı’na hazırlandı. Tesis, günde 7 bin küçükbaş ve 2 bin büyükbaş hayvan kesme kapasitesine sahip. Par İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haskaloğlu, tesisin yanındaki 41 dönümlük arazinin 'kurban satış yeri' olarak belirlenmesine tepki gösterdi.
Yıllardır atıl halde olan ve geçen Mart ayında Par İnşaat tarafından 1 milyon 110 bin lira teklifle Milli Emlak'tan 49 yıllığına kiralanan Buca Et Entegre Tesisi ve Kurban Satış Yeri, bayrama hazırlandı. Kaynaklar Yolu üzerinde alt yapısı, çevre düzenlemesi, hijyenik kesim yerleri ve otoparkı ile bölgeye kazandırılan tesisin sahibi olan Par İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haskaloğlu, yan taraftaki 41 dönümlük arazinin de 'kurban satış yeri' olarak belirlenmesine tepki gösterdi. Haskaloğlu, ihaleyle aldığı 41 dönümlük üstü kapalı padokları, alt yapısı, hijyenik ortamı, otopark hizmeti ve çevre düzenlemesiyle bölgenin tüm kurbanlık ihtiyacını karşılayacağını belirtirken, yan tarafta kurulacak yeni bir kurban satış yerine gerek olmadığını söyledi. İzmir Defterdarı Tamer Utkucu ise "Geçen Kurban Bayramı'nda entegre tesis kapalı olduğu için orada bir kurban satış yeri belirlenmişti. Ancak şimdi orada tam donanımlı bir tesis zaten var. Başka bir kurban satış yerine gerek yok. Buca Kurban Komisyonu Hazine'den yer isterse vermek zorundayız" dedi. Buca Kaymakamı Fecri Fikret Çelik ise "Buca'da buna benzer sekiz tane kurban satış yeri var. Bunda bir sakınca yok. Gelen talebe göre Milli Emlak'tan Kurban Bayramı için bir aylığına yer kiralanabilir. Ancak burada biz komisyon olarak şahısların arasında kavga ve huzursuzluk çıkmaması için kamu kurumu olması nedeniyle belediyeye öncelik vermeyi tercih ediyoruz" dedi.
Hakan GÜNGÖRDÜ / İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF