Bu ‘İstasyon’da duran kazanıyor

Güncelleme Tarihi:

Bu ‘İstasyon’da duran kazanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2024 06:52

Kuşadası’nda dijitalleşen dünyaya ayak uydurma hedefiyle önemli bir işlere imza atılıyor. Kuşadası Belediyesi, Habitat Derneği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Uluslararası Ticaret Odası (ICC) ve Facebook’un iş birliği ile hayata geçirilen İstasyon Topluluk Merkezi, bölgenin dijital dönüşümüne katkı sunma amacı taşıyor. Merkez, Türkiye'de belediye iş birliği ile kurulan ilk İstasyon Topluluk Merkezi olma özelliğini taşıyor.Merkez, sürdürülebilir kalkınmayı destekleyen ve toplumsal etki yaratmayı hedefleyen projeler ile eğitimlerin planlandığı ve uygulandığı bir alan olarak tasarlandı. Eğitimler, bireyler, topluluklar, kooperatifler, işletmeler ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik olarak ileri teknoloji, girişimcilik, inovasyon ve cinsiyet eşitliği gibi değerleri temel alıyor.

Haberin Devamı

 


GENİŞ KİTLELERE ULAŞIM
İstasyon Kuşadası’nın proje yöneticisi Burcu Kanbal, dijital göçebelerin de ideal bir çalışma ortamı bulabileceği İstasyon Topluluk Merkezi’nin, bireysel ve kolektif çalışma için geniş bir zemin sunarak çeşitli toplantılara ev sahipliği yaptığını ifade etti. Kanbal, “Ücretsiz eğitimler, Habitat Derneği’nin 30 yıllık deneyimi doğrultusunda hazırlanıyor ve katılımcılarla buluşturuluyor. Eğitimler, derneğin gönüllü eğitmenleri aracılığıyla sağlanıyor, böylece toplumu her kesimine ulaşma hedefi güdülüyor. Merkezde kurulan doğal ağ sayesinde ise yeni eğitim modellerinin şekillendirilmesi de mümkün hale geliyor. Farklı alanlarda uzman kişilerin gönüllü eğitimleri de programa dahil edilerek, katılımcılara zengin bir öğrenme deneyimi sunuluyor” dedi.
“Kuşadası’ndaki İstasyon Topluluk Merkezi, dijitalleşme sürecinde toplumsal değişimi desteklemeye kararlı bir adım olarak öne çıkıyor” diyen Kanbal şöyle devam etti: “Bu merkez, sadece eğitim vermekle kalmayıp, aynı zamanda bir buluşma noktası oluşturarak, toplum dinamiklerini güçlendirmeyi hedefliyor. Kuşadası, geleceğe yönelik bu vizyoner projesiyle, dijital dönüşümün öncüsü olmaya aday görünüyor.”

Haberin Devamı

Bu ‘İstasyon’da duran kazanıyor

GÜÇLÜ KADIN HEDEFİ
Merkez, Kuşadası'nda, kadınların güçlenmesine yönelik önemli bir hikaye yazıyor. Kanbal, “İstasyon Kuşadası Topluluk Merkezi, geleneksel rol kalıplarını kırmaya yönelik eğitim programları ile dikkat çekiyor. Burada sunulan eğitimler, kadınların ekonomik özgürlük kazanmalarını ve toplumsal hayatta daha güçlü bir yer edinmelerini sağlamak amacıyla kurgulanıyor. Kadın için Teknoloji, Kadın için Finansal Okuryazarlık, Kadın için Dijital Okuryazarlık, Kadın için Girişimcilik ve Dijital Pazarlama Teknikleri gibi alanlarda düzenlenen eğitimler, hem bilgilendirici hem de cesaretlendirici bir dizi fırsat sunuyor” diyor.
“Özellikle kadın kooperatiflerinin kapasitesini artırmak amacıyla düzenlenen Kooperatiflere Yönelik Kapasite Geliştirme Eğitimleri, katılımcılara hibe ve fon kaynakları hakkında rehberlik sağlıyor” diyen Kanbal, “Kuşadası Belediyesi, bu süreçte kadınları yalnız bırakmayarak başvuru ve proje geliştirme aşamalarında destek sunuyor. İstasyon Kuşadası Topluluk Merkezi’nin başarıları dikkat çekici; sadece iki yıl içinde 12.000’den fazla kadına eğitim vererek, benzeri görülmemiş bir başarı hikayesi ortaya koyuyor. Bu başarı, diğer belediyelere örnek olabilecek potansiyel taşıyor. Kuşadası Belediyesi, kadınların sosyal ve siyasal yaşamdaki yerini güvence altına almak adına "Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartı"nı imzalayan Aydın'daki ilk belediye olarak da önemli bir adım atmış durumda. İstasyon Kuşadası Topluluk Merkezi, cinsiyet eşitliği konusundaki çalışmaları ve Yerel Eşitlik Eylem Planı çerçevesindeki katkıları ile SODEV tarafından ödüle layık görüldü. Bu gelişme, Kuşadası'nın yerel yönetimler arasında en iyi uygulama örneklerinden biri olduğunu kanıtlıyor.

Haberin Devamı

Bu ‘İstasyon’da duran kazanıyor

UMUT VERİCİ HİKAYE
KUŞADASI’NDAKİ bu model, kadının güçlenmesi ve toplumsal yaşama aktif katılımı açısından umut verici bir hikaye olarak ön plana çıkıyor. İstasyon Kuşadası Topluluk Merkezi, kadınlara sunulan her eğitimle, kadınların kendi potansiyellerinin farkına varmalarını sağlıyor ve onları geleceğe daha güvenle adım atmaya teşvik ediyor. Bu merkezi destekleyen Kuşadası Belediyesi, sadece bir eğitim alanı değil, aynı zamanda kadınların hayallerini gerçeğe dönüştürdükleri bir platform haline geliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!