Bornova’da deprem duyarlılığı

Güncelleme Tarihi:

Bornova’da deprem duyarlılığı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2017 11:08

Bornova’da deprem duyarlılığı

Haberin Devamı

SON günlerde Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi merkez olmak üzere Ege Bölgesi’nde sıkça meydana gelen sarsıntılar, deprem gerçeğini bir kez daha gündeme getirdi. İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ve Bornova Belediyesi’nce düzenlenen toplantıda, ilçedeki afet sonrası toplanma yerlerinin durumu ile afet anında yapılması gerekenler ele alındı. Önemli kararların alındığı toplantıda Atatürk ve Gaziosmanpaşa İzmir’de ilk kez Bornova’da yapılacak çalışma için pilot bölge seçildi.

İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nce düzenlenen bilgilendirme toplantısı, Bornova Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Belediyesi’nin Başkan yardımcıları ve müdürler ve  Bornovalı muhtarlar da katıldı. İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkan Vekili Onur Açık, gösterdiği hassasiyet nedeniyle Bornova Belediyesi’ne ve Başkan Atila’ya teşekkür etti. İnşaat Mühendisi Selma Nalbantoğlu ise depremin kendi gündemini yarattığını vurgulayarak, “Doğal afetler siyaset, refarandum dinlemez. Bunu hiçbir zaman unutmamalı, ona göre de önlemlerimizi almalıyız" diye konuştu. İnşaat Mühendisi Abdullah İncir, afetin meydana geleşinden sonraki ilk 12 saatin çok önemli olduğunu belirterek, örgütlülüğün önemine dikkat çekti. İncir, “Mahallelerde duyarlı vatandaşları bulup eğitmeliyiz" dedi. İnşaat Mühendisi Nermin Kantur, AFAD’ın Bornova’da afet sonrası için 12 toplanma alanı belirlediğini ifade ederek, bu alanların ilçe nüfüsuna göre yetersiz kaldığını ifade etti. “Ya bir şeyler yapacağız ya da kaderimize razı olacağızö diyen Akut İzmir Kurucusu ve Eğitmen Ömer Karaca ise özellikle muhtarların afete hazırlıklı ve sonrası yapılacaklar konusunda eğitimli olması gerektiğini söyledi. Toplantı sonunda bir değerlendirme yapan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Bornova afet sonrası toplanmak için uygun alanlar mevcut. 12 olan toplanma alanlarını 50’in üzerine çıkarabiliriz. Bu alanları tespit edip AFAD’a güncelleme yapması için bildireceğiz" dedi.

İKİ MAHALLE PİLOT BÖLGE

Toplantıda Atatürk ve Gaziosmanpaşa Mahallesi İzmir’de ilk kez yapılacak çalışmanın başlangıcı için pilot bölge seçilirken, eğitim konusunda ilgili kuruluşlarla işbirliği yapmaya hazır olduklarını ifade eden Başkan Atila, “Öncelikle 45 mahallemizden toplam 1000 gönüllü belirleyip, bu işi sürdürülebilir hale getirelim. Belediyemiz içindeki eğitimlere de başta fen işleri olmak üzere muhtarlık, tesisler ile park ve bahçeler müdürlüklerimizin ilgili personelleriyle başlayalım" diye konuştu.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!