Bodrum 1'inci Milas 3'üncü

Güncelleme Tarihi:

Bodrum 1inci Milas 3üncü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2021 09:35

Muğla’da ikamet eden nüfus, 31 Aralık 2020 tarihi itibariyle bir önceki yıla göre yüzde 1.8 artarak 1 milyon 773 kişiye ulaştı. Erkek nüfus 508 bin 504 olurken, kadın nüfus 492 bin 269’a yükseldi. En kalabalık ilk üç ilçe Bodrum, Fethiye ve Milas olarak sıralandı.

Haberin Devamı

TÜİK, 2020 Yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarını yayımladı. Bodrum, 181 bin 541 kişiyle Muğla’nın 13 ilçesi içinde en fazla nüfusa sahip yöre oldu. 2019’a kıyasla nüfusu yüzde 3.48 artan Bodrum’da 92 bin 102 erkek, 89 bin 489 kadın nüfus bulunuyor. Milas ise yüzde 1.52 artışla 143 bin 254 kişiye ulaştı, Muğla’nın en fazla nüfusa sahip 3’üncü ilçesi oldu. Milas’taki nüfusun 72 bin 522’si erkek, 70 bin 732 ise kadın.

ARTIK YAZ KIŞ BURADALAR

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, salgınla beraber ikinci konutların sadece 3 ay değil, yaz - kış kullanılmaya başlandığını söyledi. Aras, “6 ay önce ‘Bodrum’da yaşıyorsan nüfusunu Bodrum’a al’ kampanyası başlattık. Zira, o zaman resmi nüfusumuz 176 bin ancak yaşayan sayısı 400-450 bin arasındaydı. Salgın nedeniyle bu yıl kışın da geri dönüş olmadı. Çağrılarımız sonrası nüfusumuz 5 bin kişi artarak 181 bin 500’e yükseldi” dedi. Bodrum’a ilginin arttığını yatırımlardan ve nüfus artışından gördüklerini belirten Başkan Aras, nüfusun pandemiyle 3’e katlandığını, salgın nedeniyle ilçede yaşayan nüfusun 540 bin civarında olduğunu dile getirdi. “Nüfus kaydının buraya alınması gelirimizi ve ilçemizdeki kadroların artmasını sağlayacak. Bu da vergi gelirlerini yükseltecek” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Bodrum 1inci Milas 3üncü

3 YILDA 10 MÜZE

Bodrum’da bir sünger müzesinin bulunmadığını, halbuki ilçede yıllarca süngercilikle uğraşan insanların bulunduğunu ifade eden Başkan Aras, “İlçemizin değirmenleri çok meşhur. Gümbet değirmenlerini restore edip turizme kazandıracağız. Antik Halikarnas’ın ayaktaki varlıklarını turizmle buluşturacağız. 3 yılda Bodrum’a 10 müze kazandıracağız. Bodrum’un artık kültür-sanatla, edebiyatla anılmasını istiyoruz” dedi.

2.5 MİLYON TURİST 5 MİLYAR $

 Başkan Aras, turizmi çeşitlendirmek ve bu işten 12 ay para kazanmak istediklerini ifade ederek, ekledi: “Uçaktan in otele gel, tatil yap ve otelden çık git modelini istemiyoruz. 1.5 milyona yaklaşan yabancı turist sayısını 2.5 milyona, turizm gelirini de 5 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz.”

Haberin Devamı

YATIRIM TUTARI 10 MİLYAR DOLAR

Nüfus, altyapı ve turizm yatırımlarıyla ilgili son durumu değerlendiren Başkan Aras, Bodrum’un kaderini değiştirmek için çalıştıklarını söyledi, şöyle dedi: “Altyapı sorunu çözmek için ciddi anlamda çalışıyoruz. Atık su, sel baskınları, trafik ve eksik hizmet gibi altyapı problemlerini bir yıl içinde gündemimizden çıkaracağız. Bodrum’un artık bu problemlerle anılmasını istemiyoruz. Şu anda salgına rağmen ilçede devam eden ve yapımına yeni başlanan yatırım tutarı 10 milyar dolar.”

TURİZMDE KAYIP YÜZDE 74 

Başkan Aras, turizm ve hizmet sektörünün Bodrum’un en önemli gelir kaynağı olduğunu belirterek, geçen yıl 2019’a göre turizmde yüzde 74 kayıp yaşadıklarını, hizmet sektöründe kaybın buna paralel olduğunu söyledi. Enseyi karartmadıklarını, bu kayıpları atlatabileceklerini dile getiren Aras, şu anda bile kısıtlamalar olmasa mevcut nüfusla Bodrum’da çarkların rahat dönebileceğini bildirdi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’NİNDAVOS’UOLACAK

Bodrum’u Türkiye’nin Davos’u yapmak istediklerinin altını çizen Başkan Aras, ilçede kongre, fuar ve toplantılar yapacaklarını söyledi. Aras, “Özellikle Rusya ve Ukrayna’dan bu konuda ciddi yatırım talebi var” diye konuştu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!