Birçok insanın hayalini gerçeğe dönüştürüyorlar

Güncelleme Tarihi:

Birçok insanın hayalini gerçeğe dönüştürüyorlar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2021 23:01

Mart 2021’den bu yana son dönemin popüler ürünü karavanın üretimini yapan KürşadÇöllü ve Nejat İlter, 3 aylık süreç içinde 3 aracın karavana dönüşmesini sağladı. Butiküretim anlayışıyla harekete eden iki ortak, “4 aracı ise tamamlamak üzereyiz” dedi.

Haberin Devamı

KORONAVİRÜS salgını sürecinde kalabalıktan uzak tatil yapmak isteyenler, tercihini karavandan yana kullanınca sektörde talep patlaması yaşanıyor. Manisa Şehzadeler’de karavan imalatı ve kiralaması yapan Turkuaz Karavan’ın ortakları Kürşad Çöllü ve Nejat İlter de müşterilerinin hayalindeki karavanı üreterek onların hayattan daha keyif almalarına vesile oluyor. Turkuaz Karavan’ın ortakları Kürşad Çöllü ve Nejat İlter ile karavan imalatı ve kullanımı üzerine konuştuk.

Birçok insanın hayalini gerçeğe dönüştürüyorlar

ÖNCE KİRALAMA SONRA ÜRETİM

Hem arkadaş çevresinde karavan kullanan sayısının fazlalığı hem de bu deneyimi yaşamasının tavsiye edilmesi üzerine kiralama için araştırmalara başladığını söyleyen Kürşad Çöllü, ne İzmir’de ne de Manisa’da karavan bulamadığını paylaşarak, şöyle devam etti: Uzun araştırmalar sonucunda İstanbul’da bir karavan buldum ve kiraladım. Yaşadığım bu güzel deneyim beni karavancılığa gönül vermemi sağladı. 2 yıl önce eşimi de zar zor ikna ederek kendi karavanımı aldım.Daha sonra karavan kiralama işlerine de başladım. Hem çevremden gelen telkinler hem de girişimci ruhumuz sayesinde Nejat İlter ile motokaravan imalatına başlamaya karar verdik. 2020’de kiralama, 2021 Mart’ta ise Şehzadeler’deki yeni yerimize taşınarak üretime başladık” dedi.

Haberin Devamı

Birçok insanın hayalini gerçeğe dönüştürüyorlar

30 İLA 45 GÜNDE TAMAMLANIYOR

“Tesisimizde 7 kişilik profesyonel ekibimizle motokaravan imalatı yapıyoruz” diyen Çöllü, şöyle devam etti: “Motokaravanlar araba ve yaşam alanının entegre olduğu bir model. Talepler ve istekler doğrultusunda 13, 15 ve 17 metreküp genişliğindeki minibüs ve otobüs tarzı araçları karavana dönüştürüyoruz. Müşterinin hayalindeki karavanı yaratıyoruz. Model belirlendikten sonra mobilya, banyo, tuvalet ve aksesuarlarda kullanılacak malzeme seçimleri yapılıyor. 15 metreküplük genişliğindeki araçlar en çok tercih edilen karavan modeli olup, 4 kişilik bir ailenin çok rahat edebileceği şekilde dizayn ediliyor. Bir motokaravanın üretimi ise 30 ila 45 gün. Fiyatlar ise 50 bin ile 120 bin lira arasında değişiyor.”

Haberin Devamı

ANAHTAR TESLİM

GEREKLİ bütün izin ve ruhsat işlemlerini hallederek karavanları müşteriye ‘anahtar teslim’ şeklinde kullanıma hazır teslim ettiklerini söyleyen Çöllü, “3 aylık bir süre içinde 3 aracın karavana dönüşümünü tamamlayarak teslimatı gerçekleştirdik. Önümüzdeki ay 4 aracımızı daha tamamlayarak toplamda 7 aracımızı teslim etmiş olacağız. Son dönemde pandeminin de etkisiyle karavana olan talep arttı. Özellikle yaptığımız kaliteli işlerin referansı ve çevremizin genişlemesi ile birlikte müşteri talepleri çoğaldı. Fakat biz ayaklarımızı yere sağlam basarak yaptığımız işin kalitesinden ödün vermeyerek karavan üretimine devam etmek amacındayız. Önümüzdeki süreçte üretim ekibimizin büyümesine paralel olarak iş hacmimizde artacak” dedi.

Haberin Devamı

BUTİK ÜRETİM YAPIYORUZ

KARAVANA dönüştürülecek bir aracın öncelikle motorunun çok önemli olduğunu ve araç alacakların buna dikkat etmeleri gerektiğini belirten Nejat İlter, daha sonra konforlu ve kullanışlı bir karavan için kaliteli malzeme ile işçiliğin de önemli olduğunu söyledi. Mobilya ve dekorasyonda kullanılan malzemenin yanı sıra yalıtım ile tesisat malzemelerinin kalitesi de aracın güvenliği için çok önemli diyen İlter, “Sahip olduğumuz kalite belgelerimiz ile sürdürdüğümüz üretimin her aşamasında yerli üretim kaliteli malzemeler kullanıyoruz. Yaptığımız kaliteli üretimin sonucu olarak Türkiye’nin her yerinden müşteriler bize ulaşarak araçlarını karavana dönüştürmek istiyor. Biz butik üretim modeliyle ince eleyip sık dokuyarak, müşterinin istediği en küçük detaya dikkat ederek üretimi gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

UNUTULMAZ DENEYİN

“KONFORLU modellerimizle insanlar aileleriyle doğada unutulmaz deneyimler yaşıyorlar” diyen Nejat İlter, şu bilgileri verdi: “Sektörde yeni bir firma olmamıza rağmen markamız kısa sürede kendini ispatladı. Müşterilerimizle yaptığımız sözleşmelerde her detaya yer vererek onların kafasındaki bütün soruları kaldırıyoruz. Araçlarını karavana dönüştürmek isteyen müşterilerimiz örnek modelleri ve yapılan işleri mutlaka yerinde görmesi gerekir. Araştırmadan görmeden incelemeden alınan karavanlar ileride karavan kullanıcısının sorun yaşamasına yol açacak. Piyasada üretilen kalitesiz karavanlar maalesef ki karavan üretimine bir leke sürüyor. Türkiye’de karavan üretiminin geleceği için kaliteden ödün verilmeden üretim yapılması çok önemli. Bir müşteri aracının karavana dönüştürülmesinin her aşamasında kendine resimli olarak mutlaka bilgi verilmesini istemeli.”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!