Güncelleme Tarihi:
Bodrum ve Milas’ın kader çizgisinin sadece coğrafi nedenlerle sınırlı olmadığını söyleyen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Geçmişten gelen birikimlerimiz ve geleceğe dönük hedeflerimiz bu iki kenti birbiriyle ayrılmaz bir bütün haline getirmiştir. Biz bunu ilan etmesek de, Bodrum ve Milas iki kardeş şehirdir. Ama buradaki kardeşliğin ayrıca bir anlamı vardır. Bu kardeşlik özümüzde var olanın, şimdi yatırımlarla, çalışmalarla ve projelerle daha organize şekilde yürütülmesini sağlayacak birlikteliğe dönüşmesidir. Biz Bodrum’a geçmişten bu yana çok farklı gözle bakan bir ilçeyiz. Birlikte bir şeyler yapma irademizi defalarca ortaya koymuştuk. Bu dönem Ahmet Başkanım olumlu bir yaklaşımla bu öneriyi dillendirdi ve her iki belediye meclisi oybirliği ile almış oldukları ortak kararla kardeş şehir protokolünün gerçekleştirilmesine karar verdi” dedi.
YENİ BİR YOLUN DA BAŞLANGICI
Bu birlikteliğin, tarihi ihtişamı yaşamış olan bu bölgenin geçmişten gelen birikimlerinin daha da canlandırılması adına çok önemli olduğunu belirten Tokat, “Bu protokolle gerek yatırımlarımıza, gerek kültürel, sanatsal, sportif ve diğer alanlardaki çalışmalarımıza yeni bir sinerji kazandıracağımıza inanıyorum. Bodrum’un ve Milas’ın gücü bir araya geldiğinde ortaya çıkacak sinerjiye inancımız tam. Gerek yöneticiler, gerek kurumlar bazında bunu ortaya çıkarmak için ortak çalışma arzumuzu net olarak ortaya koyuyor ve hayata geçirmeye çalışıyoruz. Kardeşliğimiz ve bu kardeşliğimizin getirdiği bu protokol tarihi bir nitelik taşıyor. Bu birliktelik, Karya Belediyeler Birliği’ne kadar gidecektir. Olumlu sonuçlarını hep beraber göreceğimiz bir süreci en iyi şekilde yaşamayı diliyorum” şeklinde konuştu.
TEK VÜCUT OLAN İKİ İLÇEYİZ
Milas ve Bodrum’un birbirine çok benzer yanlarının olduğunu ancak kültürel farklılıklarıyla büyük bir zenginlik oluşturduğunu kaydeden Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da, “Bodrum ve Milas’ın kültürel zenginliği birleştiği zaman gerçekten çok önemli bir ürün ortaya çıkacağı ortada. Bunun için birbirinin ihtiyaçlarına cevap verebilecek ve bir araya geldiğinde çok sağlam temeller üzerinde tek vücut olabilecek bu iki ilçeyi biz ‘bir elmanın iki yarısı’ olarak tanımlıyoruz. Bunun da sonucu olarak özellikle Karya ülkesinin iki güzide kenti olan Mylasa ve Halikarnassos’u bir araya getirecek olan kardeşlik bağını bir protokolle imza altına almak için buradayız” ifadelerini kullandı.
101 KARYA KENTİNİ BARINDIRIYOR
Bölgenin tarihini, kültürünü, coğrafi parçalarını bir araya getirmek için bu önemli adımı adım attıklarını ifade eden Aras, “Bu adım sadece Milas’la Bodrum’u değil, yakın bölgeyi de çok olumlu yönde etkileyecek, ülkeye de artı değer kazandıracak. Karya Belediyeler Birliği bizim yeni alan projemiz. Özellikle turizmde, ekonomide ve yaşamda kentler ön plana çıkmış durumda. Kentlerin kültürünü, yerel dinamiklerini kullanarak bölgesel hale getirmek ve dünyaya açmak çok daha etkili oluyor. Türkiye’de Kuzey Fırat örneğine bakarsak, orada yaklaşık 20 ili içine alan bir çalışma yapılıyor. Biz de burada 2 bin 500 yıllık Karya tarihini, 101 Karya kentini içinde barındıran üç ayrı ilde bulunan 24 ilçeyi, hatta komşu Kos ve Kalymnos’u da bu işbirliğine katarak Karya Belediyeler Birliği kurma çalışmalarını başlattık” bilgisini paylaştı.
İŞTE HEDEFLER
Bodrum Belediyesi’nin önünde, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın da katılımıyla gerçekleştirilen kardeş şehir protokolü ile her iki ilçenin festival, tanıtım ve kültürel organizasyonlarda birlikte hareket ederek bölge turizmi ile ekonomisine katkı sunulması hedefleniyor. İmzalanan anlaşmayla birlikte iki kurumun ilişkilerinin güçlendirilmesi amaçlanırken, yatırımlarla ve projelerle organize şekilde yürütülecek bir sürecin ortaya çıkması sağlanacak. Protokolle ayrıca kültür, eğitim, sağlık, sosyal faaliyetler, turizm ve çevre koruma gibi alanlarda yapılacak işbirliğine karşılıklı olarak katkıda bulunulacak.