Güncelleme Tarihi:
İZMİR'de çağrı merkezinde yönetici olarak çalışan Yüksel Yılmaz (33) 'M4Y4' adlı aksiyon ve bilim kurgu romanı yazdı. Enfeksiyon hastalıkları profesörü olan 83 yaşındaki büyükbabasının bin kitaplık kütüphanesi ile büyüyen Yılmaz, 8 yaşında okuduğu Stephen King'in "Gece Yarısını Dört Geçe" romanının ardından bilim kurgu ve aksiyon romanı yazmayı hayal ettiğini ve hayalini gerçekleştirdiğini söyledi.
Yüksel Yılmaz, enfeksiyon hastalıkları profesörü büyükbabası Şerafettin Yılmaz'ın bin kitaplık kütüphanesinde büyüdü. Okumayı öğrendiğinde yazar olan amcası Osman Aktaş, Sefiller'i eline verdi. 8 yaşında okuduğu Stephen King'in "Gece Yarısını Dört Geçe" romanının ardından bilim kurgu ve aksiyon romanı yazma hayalini kurmaya başlayan Şerafettin Yılmaz sonunda hayalini yerine getirdi. Günde dört saat uyuyan, dokuz saat çalışan geri kalan 11 saatte yazan ve müzik yapan Yüksel, bir ay önce 'Maya' diye okunan kitabın 'M4Y4'ü raflarda görünce hayatının en mutlu anını yaşadı. İzmir Kitap Fuarı'nda kitabını imzaladığı Destek Yayınları standının önündeki uzun kuyrukla dikkat çeken Yüksel Yılmaz, 33 yaşında ilk romanını yazdığını dilegetirdi. Yılmaz, aksiyon ve bilim kurgu romanında İzmir'den tüm dünyaya yayılan iki şirketin bilinmeyen bir bilgisayar virüsü için savaşını anlatıyor. Betimlemeden çok diyalogların olduğu kitap sinematik anlatımıyla dikkat çekti. Yılmaz da "Sinema filmi izleyip anlatır gibi yazdım" diyerek, bu izlenimi doğruladı.
Yılmaz kitabıyle ilgili şunları söyledi,
"Hayal ettiğim her şeyi yapmayı seviyorum. Bir yıl önce 170 kiloydum, tüp mide ameliyatı ile 90 kiloya düştüm. Bu kitabı yazmayı 8 yaşında hayal ettim. Bir dönem kurduğum bilgisayar şirketindeki bilgilerim, romanı kurgulamamda etkili oldu. Adını da etkili olması için korsan alfabesiyle yazdık. Okurlardan karakterlerin arka planının çok geniş olduğu yorumunu aldım. Çünkü altı yıl satış personeli olarak çalıştım ve yüzlerce insan tanıdım. Kitaptaki karakterlerim mutlak iyi ya da kötü değil. Çünkü çok kötü birinin de iyi bir yönü vardır. Okuyucu kitapta bu sürprizlerle sarsılıyor. Anlatım tarzı günümüzde kullanılmayan sinematik bir anlatım. Betimlemeden çok diyalog ve olay ağırlıklı. Okuyucu bundan da etkilendi. Her tür kitabı okuyorum ama Isaac Asimov, John Michael Scalzi, George Orwell'ın yeri ayrıdır. Kitabımı büyükbabam da okuyor. Onun tarzı Yaşar Kemal ve Kemal Tahir'dir ama benim kitabımı da beğendi. İnternetten online gitar dersi veriyorum. Arkadaşlarımla birlikte gitarın her türünü çalarak stüdyo kaydı alıyoruz. İkinci kitabın çalışmalarına başladım."
Elif DEMİRCİ / İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF