Güncelleme Tarihi:
İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman İzmir'de buluştuğu basın mensuplarına üniversiyi tanıttı, 1700 İzmirli öğrencinin İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde okuduğunu söyledi.
YGS sınavı ile birlikte gençlerin yükseköğretime giriş heyecanın başladığını, onlara tercihlerinde yardımcı olmak, geleceklerine yönelik ışık tutabilmek için İzmir'e gelerek İstanbul Bilgi Üniversitesi'ni tanıtmak istediğini beliten Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, şu anda 1700 İzmirli öğrencinin üniversitelerinde eğitim gördüğünü açıkladı, yüksek öğrenim görmek isteyen öğrencilerin tercihlerinde yardımcı olmanın, geleceklerine yönelik ışık tutabilmenin kendileri için çok değerli olduğunu söyledi. İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin, kurulduğu günden günümüze kadar yükseköğretimin evrensel misyonu ve bilimsel doğruları ışığında ülkemizdeki üniversiteler arasında her zaman ayrıcalıklı bir yere sahip olduğunu ifade eden Rektör Durman, “Bugüne kadar 24 bini aşkın mezun veren ve halihazırda, 6 fakülte, 5 yüksekokul, 3 meslek yüksekokul ve 3 lisansüstü programlar enstitüsünde toplam 25 bin öğrencisi bulunan üniversitemiz, yükseköğretim alanındaki küresel gelişmeleri de yakından takip ederek gelişimini sürdürmektedir" dedi.
Öğrencilerin London School of Economics'ten, Domus Academy'den ya da Kendall College gibi dünyanın en saygın okullarından, da diploma alabildiklerini anımsatan Prof. Dr. Mehmet Durman, “Üniversitemiz 2015 yılında, dünyanın saygın Yükseköğretim Derecelendirme Kuruluşu QS'in, 'Gelişmekte Olan Avrupa Ülkeleri ve Orta Asya Üniversiteleri Sıralaması'nda, en iyi 140 üniversite arasında, Türkiye'de ise en iyi 4 vakıf üniversitesi arasında yerini aldı. Bu sonuçların Bilgi'nin kalite konusuna verdiği özel önemin ve küresel çapta elde ettiği başarıların çok kıymetli göstergeleri olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.
Prof. Dr. Durman, İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin dünyanın en büyük araştırma laboratuvarı ve bilimsel keşif merkezi CERN ile işbirliğine gittiğini ve dünyanın mükemmeliyet merkezi olarak bilinen merkez ile Mart 2016 tarihi itibarıyla ortak çalışmalar yürütmeye başladığını açıkladı, “Üniversitemizde bulunun 22 araştırma ve uygulama merkezimiz ülkemizin toplumsal sorunlarına yönelik araştırmalar yapmakta ulusal ve uluslararası işbirlikleri ile projeler yürütmektedir. Bunlar arasında, özellikle, Göç Çalışmaları, İnsan Hakları, Sivil Toplum Çalışmaları, Çocuk ve Gençlik Çalışmaları gibi birimlerimiz, toplumsal gelişimi ve refahı destekleyecek önemli projeler yürümektedir. Üniversitemiz son zamanlarda ortaya çıkan Suriyeli mültecilerin zorunlu göç sorunu ve sonuçları konusunda da çalışmalar başlatmış ve bu konuda üniversite olarak yapılabilecek çalışmaları stratejik planı içerisine almıştır"
Mehmet KURT,İZMİR, DHA
Fotoğraf