Bayraklı’da Sağlık Toplantıları

Güncelleme Tarihi:

Bayraklı’da Sağlık Toplantıları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2015 11:12

BAYRAKLI BELEDİYESİ, 27 SEMT MERKEZİNDE VATANDAŞLARI FARKLI HASTALIKLAR VE YAPILMASI GEREKENLER KONUSUNDA BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI DÜZENLİYOR.

Bayraklı Belediyesi, 27 semt merkezinde vatandaşları farklı hastalıklar ve yapılması gerekenler konusunda bilgilendirme toplantıları düzenliyor. Toplantılarda, özellikle kadınlar akıllarındaki soruları uzmanlara sorma fırsatı buluyor.
Bayraklı Toplum Sağlığı Merkezi’nde görevli Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Özlem Pekel önderliğinde eğitim hemşireleri Asiye Şahin, Ümit Akçalı ve Ebe Seda Ceran, Manavkuyu Mahallesi’nde bulunan Bayraklı Belediyesi semt merkezinde kadınlarla buluştu. Kadınlara; diyabet, koa, astım ve meme kanseri konusunda bilgi verildi.
“HER AY KONTROL ŞART”
Toplantında Dr. Pekel hastalıklarla ilgili slayt gösterileriyle katılımcıları bilgilendirdi. 30 yaşını geçmiş kadınlarda en çok görülen kanser türünün meme kanseri olduğunu kaydeden Pekel, kadınların erken teşhis için her ay kontrol yaptırması gerektiğini vurguladı. Görevli hemşireler ayrıca kolon kanserinin tespiti için yapılan gaita testi için numune kabı dağıttı. Bilgilendirme toplantısının ardından kadınların Bayraklı Toplum Sağlığı Merkezi’nde sağlık testine girmeleri konusunda karar alındı.
FAYDALI TOPLANTILAR
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, şimdiye kadar 27 semt evi açtıklarını belirterek, “23 mahallemiz var. Ancak semt evi sayımız 27! Özellikle kadınlarımız buralara gelerek farklı branşlarda kurs görüyorlar. Semt evleri sayesinde de ev ekonomilerine katkıda bulunuyorlar. Semt evlerimizin birçok fonksiyonu var. Burada kimi zaman nişan yapılıyor kimi zaman taziyeler kabul ediliyor. Buralarda ayrıca kadınlarımıza farklı eğitimler de veriliyor. Son olarak Toplum Sağlığı Merkezi’nde görevli doktor ve hemşeriler çeşitli hastalıklar konusunda kadınlarımızı bilgilendirdi. Bu tür toplantılar faydalı oluyor. Olumlu geri dönüşler alıyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!