Bayraklı Belediyesi'nden esnafa 4.5 milyon liralık destek

Güncelleme Tarihi:

Bayraklı Belediyesinden esnafa 4.5 milyon liralık destek
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2021 15:36

Bayraklı Belediye Meclisi’nde alınan kararlar kapsamında ilçe sınırlarında yer alan ve pandemi sürecinde dükkanları kapalı kalan esnaftan katı atık, çevre temizliği ile ilan ve reklam vergileri alınmayacak.

Haberin Devamı

 

Yiyecek-içecek ağırlıklı hizmet veren kafe gibi işletmelere de gıda paketi ve 500’er lira nakdi yardım yapılacak. Toplam 3 bin 106 esnafı kapsayacak uygulamayla 4 milyon 445 bin liralık destekte bulunulacak.

BAYRAKLI Belediyesi’nce koronavirüs önlemleri kapsamında Bayraklı’da faaliyetlerini durduran veya ara veren kıraathane, çay ocağı, internet kafe, oyun salonu ve yiyecek-içecek satışı yapan 362 işletme sahibine gıda paketi, işletme başına 500’er lira olmak üzere toplam 253 bin 400 lira nakdi destekte bulunulacak. Ayrıca yine salgın tedbirleri kapsamında faaliyetlerine belirli süre ara verilmiş olan umuma açık istirahat ve eğlence yerleri, lokanta, restoran, paket servisi yapmayan pastane, birane, kıraathane, kırbahçesi, dernek lokali, çay bahçesi, kuaför, berber, yüzme havuzu, hamam, sauna, masaj salonu, spor salonları, sinema salonları, lunapark, internet ve oyun salonu, bilardo ve nargile salonları gibi toplam bin 468 işyerinin kapalı olduğu sürelerde katı atık bedelleriyle başvuruda bulunmaları halinde kapalı bulunulan dönemlere ait çevre temizlik vergisiyle ilan ve reklam vergileri alınmayacak. Bu çerçevede bin 468 esnafa toplam 3 milyon 945 bin liralık destek sağlanacak.

Haberin Devamı

Bayraklı Belediyesinden esnafa 4.5 milyon liralık destek



BİN 276 PAZARCIYA DESTEK

Öte yandan pazar yerlerinde giyim ve oyuncak, züccaciye, süs eşyası, çanta gibi tezgahı bulunanlarla hafta sonu sokağa çıkma yasakları nedeniyle tezgahlarını açamayan toplam bin 276 pazarcının, tezgahlarını açmadığı sürelerde pazaryeri tahsis ücretleri alınmayacak. Devlet okulları, özel okullar, ana sınıfı ve anaokulları, öğrenci yurtları ile bu yerlerde faaliyet gösteren kantin işletmelerinin kapalı olduğu sürelerde de işyerlerinin katı atık bedelleriyle ayrıca başvuruda bulunmaları halinde, kapalı bulunulan dönemlere ait çevre temizlik vergisiyle ilan ve reklam vergileri tahsil edilmeyecek. Bin 276 pazarcıyı kapsayan uygulamada 257 bin 60 liralık destekte bulunulacak. Bayraklı Belediyesi Meclis Toplantısı mart ayı oturumlarında gündeme gelen ve esnafa yaklaşık 4.5 milyon liralık desteği içeren maddeler oybirliğiyle kabul edildi.

Haberin Devamı

Bayraklı Belediyesinden esnafa 4.5 milyon liralık destek

Depremzede çocuklar
için anlamlı destek

SİVİL Toplumu Destekleme Vakfı (STDV) tarafından İzmir depremine özel olarak sahada faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarını desteklemek amacıyla yapılan hibe çağrısı kapsamında İzmir Eğitim Kooperatifi (İZEK) ve Bayraklı Belediyesi işbirliğiyle depremden etkilenen 144 çocuğa eğitici drama teknikleriyle hazırlanan 16 haftalık eğlenceli program ve velilere de destek toplantıları düzenlenecek. “Oyun Yeniden Başlasın Projesi”, depremden etkilenen 6-12 yaş arasındaki çocukları kapsayacak. Bayraklı Belediyesi Ar-Ge Müdürlüğü işbirliği, Ege Üniversitesi akademisyenlerinden Doç. Dr. Makbule Başbay ve Öğr. Gör. Fulya Atalay Yalçın’ın danışmanlığıyla çevrimiçi toplantılar gerçekleştirilerek başlayan proje, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ve İZEK Yönetim Kurulu Üyesi Eda Güzel tarafından imzalanan protokol ile hayata geçirildi.

Haberin Devamı

Bayraklı Belediyesinden esnafa 4.5 milyon liralık destek

ÇOCUKLARIMIZIN YANINDAYIZ

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ‘Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti Bayraklı’ vizyonuyla çıktıkları yolda, çocuklarımız ve gençlerimiz için her türlü imkanı seferber ettiklerini söyledi. Depremde yaşadıkları kayıplarla büyümek zorunda olan çocuklar için böylesine anlamlı bir projede yer aldıkları için mutlu olduklarını belirten Sandal, “Depremde gerek fiziki gerekse ruhsal olarak zarar gören ailelerimizin ve çocuklarımızın her zaman yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Onlar her şeyin en iyisini hak ediyor. Bize düşen görev de onların ihtiyaçlarına yanıt vermek. Her şey çocuklarımız ve geleceğimiz için” dedi.

Haberin Devamı

Bayraklı Belediyesinden esnafa 4.5 milyon liralık destek

HER YERDE UYGULANABİLECEK

İZEK Kurucu Ortağı, çocuk gelişimi ve yaratıcı drama eğitmeni Burçak Temel ise uzun soluklu bir çalışmayla depremzede çocuklara anlık çözümler yerine, kalıcı bir program uygulamayı hedeflediklerini söyledi. “Çocuklarımızın travmaları atlatmalarında en iyi aracın eğitim olduğuna inanarak planladığımız programı Bayraklı Belediyesi ile birlikte sürdürüyoruz” diyen Temel, şöyle devam etti: “Bu kapsamda eğitmenlerimiz, çocuklarımızla tek tek özel olarak ilgilenecek. Travmatik bir durum saptandığında uzman çocuk psikologlarıyla destekleyici bir süreç başlatılacak. Ayrıca ebeveynlere de destek sağlamak için aile oturumlarıyla bir afet durumunda ve sonrasında çocuğa nasıl davranılmalı ve çocuk gelişimi ile ilgili toplantılar düzenlenecek. Eğitim programının sonunda projeyi bilimsel bir çalışmaya dönüştüreceğiz. Yaptığımız eğitimi, içeriğiyle birlikte kitapçık halinde insanların ulaşabileceği hale getireceğiz. Bayraklı’da başlayan bu çalışma her yerde kullanılabilecek bir kaynak olacak. Çocuklarımıza elimizden geldiğince her zaman destek olacağız.”

 

Haberin Devamı

Projeler tek tek
hayata geçirilecek

BAYRAKLI Belediye Başkanı Serdar Sandal, ilçede yapımı süren ve başlayacak yeni projelerle ilgili mahallelerde incelemelerde bulundu. Onur, Yamanlar ve Nafiz Gürman mahallelerini gezen Başkan Sandal, yıl sonuna doğru projeleri tek tek hayata geçireceklerini söyledi. Bayraklı’da yaşayan herkesin her şeyin en iyisini, en güzelini, en kalitelisini hak ettiğini vurgulayan Sandal, “Biz de bunun için her şeye rağmen var gücümüzle çalışıyoruz. Bayraklı’yı ortak akılla yeniden inşa edeceğiz” diye konuştu.

ONUR MAHALLESİ’NE YENİ PARK

Sandal, mahalle ziyaretlerine ilk olarak Onur Mahallesi’nde yapımı süren park ile başladı. Mahalle Muhtarı Hasan Aydemir ile birlikte 7360/3 Sokak’taki çalışmaları inceleyen Sandal, proje ile ilgili bilgi aldı. Bu kapsamda park içinde yürüyüş yolları, yeşil alanlar, oturma alanları yapılacak. Bölgenin önemli ihtiyacına yanıt verecek park tamamlandıktan sonra, Onur Mahallesi vatandaşların nefes alacağı, yemyeşil bir yaşam alanı kazanacak.

YAMANLAR’A KREŞ VE DÜĞÜN SALONU

Yamanlar Mahallesi Muhtarı Kemal Aydın ile birlikte pazarın yanındaki alanda inceleme yapan Sandal, eskiden düğün salonu bulunan alanda plan değişikliğinin tamamlandığını ifade ederek, bu alana kreş ve yeni bir düğün salonu kazandırılması için proje çalışmalarının yapılmasını istedi.

NAFİZ GÜRMAN’A İKİ DÜĞÜN SALONU

Daha sonra bürokratlar ve Nafiz Gürman Mahallesi Muhtarı Hüseyin Doğan ile birlikte Dünya Barış Anıtı yolu üzerindeki pazarın yanında bulunan yaklaşık bin metrekarelik alanda incelemelerde bulunan Sandal, buraya da iki düğün salonu yapılması ve çevre düzenlemesi çalışmalarının bir an önce başlatılması talimatı verdi. Sandal, bölgede yaşayan vatandaşların önemli ihtiyacına yanıt verecek projenin hızla ilçeye kazandırılacağını kaydetti.

DÜNYA BARIŞ ANITI DÖNÜŞECEK

Son olarak Dünya Barış Anıtı’nı gezen Sandal, bir süredir atıl haldeki merkezin yeni bir yaşam alanına dönüştürüleceğini söyledi. Sandal, bu kapsamda merkezde bakım ve onarım çalışmalarının başlamasını istedi. Anıtın yeni yaşam alanı haline dönüştürülmesiyle ilgili proje çalışmasının sürdüğü belirtilirken, proje tamamlandıktan sonra ilçeye muhteşem körfez manzarasında yeni bir sosyal alan kazandırılmış olacak.

 

Sandal, sporcular ve
çocuklarla fidan dikti

BAYRAKLI’nın daha yaşanabilir hale gelmesi ve gelecek nesillere daha yeşil bir Bayraklı bırakmak için çalışmalarını sürdüren Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, özel gereksinimli çocuklar ve sporcularla fidan dikti. Pandemi kuralları çerçevesinde bir araya gelen çocuklar, elleriyle çam fidanlarını toprakla buluşturmanın heyecanını yaşadı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Spor İşleri Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen etkinlik, Org. Nafiz Gürman Mahallesi’ndeki Dünya Barış Anıtı’nın alt bölümlerinde yapıldı. ‘2021’de bir iyilik de sen yap’ sloganıyla hareket eden özel gereksinimli çocuklar ve Bayraklı Belediyesi sporcusu yaklaşık 100 kişi, Sandal ile birlikte çam fidanlarını toprakla buluşturdu, can suyu verdi.

BAŞKANA TEŞEKKÜR ETTİLER

İnsana, doğaya ve topluma faydalı faaliyette bulunmak, çocuklara ağaç ve toprak sevgisini aşılamak, bu bilincin artmasına katkı sağlamak ve yarınlara daha yeşil bir Bayraklı bırakmak amacıyla düzenlenen etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlikte belediye futbol takımı sporcusu Hasan Karaca duygu ve düşüncelerini içeren konuşma yaptı. Sandal’a çocuklara verdiği destek ve imkanlardan dolayı teşekkür eden Karaca, fidan diken tüm arkadaşlarından diktikleri fidana isim vermelerini ve ağaç olana kadar da sahip çıkmalarını istedi. Daha sonra başarılı sporculardan Damla Ayaz, ‘Günaydın Doğa’ isimli şiirini okudu.

 

Kentsel dönüşümde
hak kaybı olmayacak

BAYRAKLI Belediye Meclisi, ilçe sınırları içindeki eski yapıların yıkılıp yenilerinin yapılması sırasında vatandaşların hak kaybını önleyecek kararı oybirliğiyle kabul etti. Sunduğu önergeyle tarihi karara öncülük eden Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, emeği geçenlere teşekkür etti. Sandal, “Bayraklı’nın tamamını kapsayan bu kararla evi az hasarlı veya orta hasarlı ya da deprem yönetmeliğinden önce yapılmış yurttaşlarımız, evlerini yıkıp yenisini yaparken herhangi bir hak kaybı yaşamayacak” dedi. Meclis üyelerinin tarihi bir karara imza attığını ifade eden Sandal, şu bilgileri verdi:

600 HEKTARA ULAŞACAK

“Sadece Manavkuyu, Mansuroğlu ve Adalet Mahallesi’ni kapsayan bir karar değil. Bu kararı Bayraklı’nın tümüyle ilgili aldık. Adalet Mahallesi ile ilgili revizyon planlarımız zaten devam ediyordu. 60 hektarlık Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksı Mahallesi’ni içine alan alanla ilgili çalışmalar devam ediyordu. Bu 60 hektarlık kentsel dönüşüm alanını 600 hektara çıkaracağız ve o alan Çay Mahallesi’ne kadar uzanacak. Revizyon çalışmaları Onur, Yamanlar, Nafiz Gürman mahallelerini içine alacak 600 hektarlık alanda da devam ediyor. Bu kararın Bayraklımıza hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Meclis üyelerimizi de oybirliğiyle aldığımız bu karardan dolayı kutluyorum.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!