Bayraklı Belediyesi davası bilirkişide

Güncelleme Tarihi:

Bayraklı Belediyesi davası bilirkişide
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2017 15:32

Bayraklı Belediyesi davası bilirkişide

Haberin Devamı

İZMİR'de aralarında Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve yardımcısı Gamze Eraslan ile belediyenin eski Temizlik İşleri Müdürü'nün de bulunduğu 11 kişi hakkında "Rüşvet ve irtikap" iddiasıyla açılan davada, mahkeme heyeti, peyzaj düzenlemesinde yapılan ihalelerde sanık Eraslan yönünden usulsüzlük olup olmadığının tespiti ve rapor hazırlaması için dosyanın tamamının bilirkişiye verilmesine karar verip duruşmayı nisan ayına erteledi.

İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "Görevi kötüye kullanma, rüşvet almak ve vermek, icbar suretiyle irtikap" suçlarını işlediği iddiasıyla açılan davanın dün (çarşamba) yapılan duruşmasına, daha önceki duruşmada vareste tutulması yönünde karar verilen Belediye Başkanı Karabağ katılmazken, tutuksuz yargılanan sanıklar ile avukatları hazır bulundu. Sanıklardan Hasan Karabağ ve Recep Yalçın'ın avukatı Bilge Özer, soruşturmayı başlatan Cumhuriyet Savcısı Ali Çelik ile dinlemelerde imzaları bulunan emniyet mensupları Mustafa Çil, Yusuf Usşen ve Mustafa Özmen'de FETÖ'den dolayı tutuklanmıştır. Bu nedenle derhal beraat kararı verilmesini talep ediyorum. Sanık Gamze Eraslan'ın avukatı Ercan Demir de, “Müvekilim durşmalarda vareste tutulsun. Bu dava sıradan bir yolsuzluk davası olarak sürdürülmesine gerek yoktur. 2011 yılında soruşturma başlamış 2015 yılana kadar bir şey yapılmamış. 2011 yılında yapılan soruşturmayla ilgili toplanan bilgi ve belgelerle dava açılmıştır. Dosyada iletişim tespiti ve teknik takibe ilişkin delilller vardır, başka delil yoktur. Zaten bunlarda usule aykırı olarak elde edilmiştir. Davanın daha fazla uzatılmaması ve mütaala için dosyanın savcıya verilmesini talep ediyorum" dedi. Mahkeme Başkanı Hakim Kadriye Turan, Gamze Eraslan'ın duruşmalardan vareste tutulmasına, Eraslan'a iddia edilen 4 eylemle ilgili, üç kişiden oluşan bilirkişi heyetine verilerek sanığa atılı eylemlerin ihale yasasına muhalefet olup olmadığı, kamu zararının olup olmadığı, böyle bir zarar söz konusu ise zararın ayrıca sanığın iddianame eylemi kapsamında ihale yapmaksazın peşin alım suretiyle temin yoluna gidip gitmesi ile ilgili olarak usule aykırılığının bulunup bulumadığı hususlarında rapor hazırlamaları için dosyanın bu yönden bilirkişiye verilmesine karar verip, duruşmayı da nisan ayına erteledi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

KUTU

OLAYIN GEÇMİŞİ

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Halil Özen'in talimatı ile geçen yıl nisan ayında Bayraklı Belediyesine İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon yaptı.Operasyon kapsamında Başkan Yardımcısı Gamze Eraslan, Temizlik İşleri eski Müdürü Kenan Fidan, Postaş Temizlik Şirketi Sahibi Recep Yalçın, Derya Karadağlı, Hülya Karadağlı, Necdet Delibalta, Sercan Kösemek, Tahsin Dönmez, Taner Ergen, Yüksel Çelik, Hülya Kaptan ile onlara adliyeye gelip destek olan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, gözaltına alındı. Sorgulamalarının ardından sevk edildikleri nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından başkan Karabağ ile birlimte sanıklar serbest bırakılmıştı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!