Başörtülü öğrencinın eğitim hakkını engelleyen profesörün hapis cezası alması

Güncelleme Tarihi:

Başörtülü öğrencinın eğitim hakkını engelleyen profesörün hapis cezası alması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2014 12:56

- EÜ Fen Fakültesi Astronomi Bölümü'nün eski öğretim üyesi Prof. Dr. Pekünlü, hakkında "başörtülü öğrencinin eğitim hakkını engellediği" gerekçesiyle verilen mahkumiyet kararı, İzmir'de protesto edildi

Haberin Devamı

İZMİR (AA) - Ege Üniversitesi (EÜ) Fen Fakültesi Astronomi Bölümü'nün eski öğretim üyesi Prof. Dr. Esat Rennan Pekünlü, "başörtülü öğrencinin eğitim hakkını engellediği" gerekçesiyle aldığı hapis cezası, İzmir'de protesto edildi.

İzmir Barosu ile Ankara, İstanbul ve çevre illerden gelen baro, sivil toplum kuruluşları, oda, dernek temsilcileri, İzmir Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklama yapan İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, Prof. Dr. Pekünle'ye verilen mahkumiyet kararıyla Türkiye'de "Hukuk devleti", "Laiklik" ve "Aydınlanma" kavramlarının hapse gönderildiğini öne sürerek, "Bu mahkumiyet kararından bir an önce dönülmelidir. Pekünlü davasının takipçisi olacağız. Prof. Dr. Pekünlü, masumdur " dedi.

Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu da "Laiklik, cumhuriyetin değişmez niteliğiyse, bu davada Türkiye'de cumhuriyet yargılanmıştır. Bu davanın adı, cumhuriyetin yargılandığı davadır. TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerin, cumhuriyeti sahiplenmekse amacı bugün burada olmaları gerekirdi. Bu mücadele Rennan Pekünlü mücadelesi değil, cumhuriyete sahip çıkma mücadelesidir ve bedeli ne olursa olsun sürdürülecektir. Cumhuriyete sahip çıkmak suçsa biz Rennan hocanın suçunu işlemeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Grup, basın açıklamasının ardında dağıldı.

- Olayın geçmişi

EÜ Matematik Bölümü öğrencisi Fatma Nur Gidal, 2011 yılı mart ayında Fen Fakültesi binası girişinde Prof. Dr. Pekünlü'nün özellikle derslere giriş saatlerini takip ettiğini, bölüm binasının kapısına geldiğinde karşısında dikilerek başörtülü olarak okula girmesini engellediğini, ardından cep telefonuyla fotoğrafını çekerek hakaret ettiğini öne sürmüş ve bunun üzerine peruk takarak çözüm bulmaya çalıştığını belirterek, Pekünlü hakkında şikayetçi olmuştu.

Yapılan yargılama sonucunda Pekünlü'ye “aykırı olarak eğitim ve öğretim hakkını engellemek suçundan” 2 yıl 1 ay hapis cezası verilmiş, bu karar Yargıtay tarafından da onanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!