Güncelleme Tarihi:
İZMİR Barosu tarafından her yıl düzenlenen "İş Hukuku Günleri"nin beşincisi, İzmir Barosu Konferans Salonu'nda yapıldı.
İki gün boyunca dört oturum halinde gerçekleşen çalışma İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan ve İzmir Barosu İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Komisyonu Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Av. Ergun Sakızlı'nın açılış konuşmalarıyla başladı. İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"İş hukuku alanında son değişiklikler, son gelişmeler ve özellikle de arabuluculuk konusunda, arabuluculuğun iş hukukunun belli alanlarında zorunlu hale getirilmesi gündemde iken bu seminerin yapılıyor olmasını ayrıca önemsiyorum. Çok değerli bilim adamları bu konudaki görüşlerini dile getirecekler. Biz barolar olarak iş hukuku alanında arabuluculuğun zorunlu hale getirilmesi durumunda meslektaşlarımızın da taraf vekili olarak söz konusu dosyalarda zorunlu olarak bulunmalarını istiyoruz. Zira vatandaşın temel hak ve özgürlüklerinin sonuna kadar savunulmasını, emeklerinin işverenler tarafından gasp edilmemesini istiyoruz, arzuluyoruz. Tabii bunun yanı sıra meslektaşlarımızın iş alanlarının da genişletilmesini istiyoruz. İzmir Barosu olarak bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da uluslararası arabuluculuk semineri yapıldı. Orada barolar ve Barolar Birliği olarak bu görüşlerimizi net bir şekilde Adalet Bakanlığı'nın temsilcileri önünde ifade ettik. Bu görüşlerimizi savunacağız. Bu anlamda da siz değerli meslektaşlarımızın, değerli hocalarımızın bize görüşleriyle destek olacaklarını ümit ediyorum.
Baro Başkanı Özcan'ın konuşmasının ardından ilk oturuma geçildi. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Hukuk Dairesi Başkanı Hakim Ercan Turan'ın başkanlığını yaptığı ilk oturumda Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükran Ertürk, "Sosyal Güvenlikte Borçlanma", Dokuz Eylül Üniversitesi İİBF Sosyal Güvenlik ve Hukuk Bölümü Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Dilek Eser ise "Hizmet Tespiti Davaları" başlıklı sunum gerçekleştirdi.
Günün ikinci oturumuna ise Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükran Ertürk başkanlık yaptı. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurşen Caniklioğlu, "İşverenin, İş Sağlığı ve Güvenliğinden Doğan Yükümlülükleri (6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Bağlamında) ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Levent Akın “İşverenin, İş Kazasından ve Meslek Hastalığından Doğan Hukuksal Sorumluğu" (6098 Sayılı Borçlar Kanunu Bağlamında) başlıklı sunumları gerçekleştirdi.
İkinci gün gerçekleşen ilk oturuma Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Akın başkanlık yaptı. Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanı Hakim Şahin Çil “İş Hukukunda İbraname, İkale ve Sulh Uygulaması", Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı / İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mustafa Alp “Geçici İş İlişkisi" başlıklı sunumları gerçekleştirdiler.
Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı / İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mustafa Alp başkanlığında gerçekleşen son oturumda ise Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanı Hakim Şahin Çil "Son Yargıtay Kararları Işığında Belirsiz Alacak Davası" başlıklı sunumu yaptı.
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF