Balık tutkunları Çeşme’de buluştu

Güncelleme Tarihi:

Balık tutkunları Çeşme’de buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2022 15:49

Sportif balıkçıların buluştuğu Big Fish Turkey, ‘Yakala-Bırak-Yaşat’ felsefesiyle 22-25 Eylül’de Çeşme Marina’da gerçekleşti.

Haberin Devamı

 

İZLEYİCİ ve katılımcı sayısıyla Avrupa’nın en önemli turnuvaları arasında gösterilen Big Fish Turkey, bu yıl 55 tekne ve 300 yarışmacı ağırladı. Zengin tarihe ve kültüre sahip eski bir liman kenti olan Çeşme ile bütünleşmiş şık ve canlı bir marina olan Çeşme Marina’da bu yıl 15’incisi düzenlenen etkinlik, Türkiye’de yapılan sportif balıkçılık turnuvaları arasında ‘Yakala-Bırak-Yaşat’ uygulamasını ilke edinen tek organizasyon olma özelliğini taşıyor. Yarışmacılar da karaya en büyük balığın getirilip, yakalanan diğer balıkların denize geri salındığı içeriğiyle doğaya ve balıkçılığa saygı felsefesini benimsiyor.

Balık tutkunları Çeşme’de buluştu

Haberin Devamı

EN BÜYÜK BALIK 108 KİLO
Big Fish Turkey 2022 mücadelesi sonunda ‘en büyük balık’ birincisi, Gürol Gerzile, Sinan Gerzile ve Koray Gömeç’ten oluşan Tuna Vortex takımı oldu. Bu dalda ikinciliği Berent Akdemir, Osman Uçer ve Ömer Uçer’den oluşan ‘Espadon’ aldı. Üçüncülüğü ise Bülent Delican, Uğur Berke Delican ve Naz Delican’dan oluşan ‘Barbarossa’ elde etti. En fazla ‘yakala-bırak-yaşat’ ödülünü Özgür Sezgin, Fikret Mesut Kocabıyık, Reyhan Sezgin ve İpek kocabıyık’tan oluşan ‘Team Strike’ aldı. En büyük ‘yakala-bırak-yaşat’ ödülü de balığını denize salan Murat Gürsoy, Emir Gürsoy, Kaan Dut, Ömer Çağatay Sarıtaş, Burhan Can ve Vahap Kavlak’tan oluşan MGS’nin oldu.
Bu yıl ayrıca Alsancak Rotaract Kulübü işbirliği ile geri salınamayan balıklar çocuk esirgeme kurumuna bağışlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!