Balbay: Okullarda bu kitaplar yok

Güncelleme Tarihi:

Balbay: Okullarda bu kitaplar yok
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2016 15:12

CHP İzmir Milletvekili Balbay 2016-2017 öğretim yılının bir ay önce başlamış olmasına karşın, 58 kitabın hala eksik olduğunu söyledi.

Haberin Devamı


CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi Mustafa Ali Balbay 2016-2017 öğretim yılının bir ay önce başlamış olmasına karşın, 58 kitabın hala eksik olduğunu söyledi. Balbay, “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilk, orta ve İmam Hatip Ortaokullarımızda okutulan kitaplardan 58’i FETÖ propagandası içerdiği gerekçesiyle yasaklandı. Yerine ne konacağı belli değil, bu bakanlığın iflasıdırö dedi. Öğretmenlerin kullandıkları kitapların içeriklerinin de açıklanmasını isteyen Balbay, “burada da bir çelişki var. Öğretmenler derste bir kitap kullanıyorlar. Bu kitaplar hangi içeriklere sahip. Öğretmen kullanıyor ise öğrenci neden kullanmıyor. Öğretmen bu kitaptan ödev veriyor. Öğrenci bu ödevleri hangi kaynaklarla, nasıl ve nerelerde yapıyor acaba bakanlık bilgi sahibi mi?ö diye konuştu. Balbay sözlerini şöyle sürdürdü:
“Milli Eğitimde Cumhuriyet tarihimizin en beceriksiz yöneticileri eliyle en talihsiz dönemini yaşıyoruz. 6 bakan değişikliği yapan aynı hükümetin eğitimi, öğretimi, öğretmeni, öğrenciyi, okulları, veliyi nasıl perişan ettiğini kötü uygulamaları ile yaşamaktayız. Yetmiyormuş gibi bir aydır eğitime başlayan okullarımızda öğrenciler ders kitaplarına kavuşmuş değil. Öğrenciler gün boyu okullarda kitapsız eğitim almaya çalışırlarken, akşam saatlerini de velileri ile birlikte internet kafelerde, kırtasiyelerde veya komşularında internet üzerinden yaprak sayfa indirerek öğretmenlerin vermiş oldukları ödevleri yapmaya çalışıyorlar.ö
14 yılın sonunda Milli Eğitimde yaşanan büyük çöküşün sorumlusunun AKP iktidarları olduğunu vurgulayan Balbay bakanlığın öğrenci, öğretmen ve velileri daha fazla mağdur etmeden bir an evvel ders kitapları ile buluşturması gerektiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!