Bağışıklık sistemiozon terapiile güçleniyor

Güncelleme Tarihi:

Bağışıklık sistemiozon terapiile güçleniyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2021 22:25

 İzmir Alsancak’ta bulunan kliniklerinde bütüncül ve fonksiyonel bakış açısıyla tamamen kişiye özel yaklaşımlarla sebebe yönelik tedaviler planlayan Dr. Orhan Dostugür ve eşi Dr. Saime Dostugür, ozon terapi hakkında bilgiler verdi.

Haberin Devamı

ULUSLARARASI pek çok çalışmanın ozon terapinin doğru endikasyon, doğru doz ve sıklıkla uygulandığında bağışıklık sistemimiz üzerinde olumlu etkilerini kanıtladığını belirten Dr. Orhan Dostugür, tıbbın diğer alanları gibi ozon terapinin de bilimsel kanıtlara ve araştırmalara dayalı bir şekilde uluslararası kılavuzlar rehberliğinde oluşturulan protokollerle uygulanması gerektiğini söyledi. Sağlığımızla ilgili her durumun, vücudumuzdaki denge yani homeostaz ile ilişkili olduğunu belirten Dr. Saime Dostugür ise şunları söyledi:

SERBEST RADİKALLER

“Ozon terapinin sağlığımıza katkısı ‘neden hastalanırız’ sorusunun cevabıdır aslında. Enerji üretimi mitokondri dediğimiz hücre içi organellerde gerçekleşir. Bunun verimli çalışması için de mitokondri hücre membranının sağlam olması gerekiyor. Vücudun enerji üretimi sırasında aynı zamanda serbest oksijen radikalleri, yani atık madde de oluşur. Bu serbest oksijen radikalleri oksidan maddelerdir. Serbest radikallerin etkisinden korunmak için antioksidan sistem yeterli olmalıdır. Ne zaman ki bu oksidan maddeler vücudun antioksidan kapasitesini aşar ve onarım mekanizmaları yetersiz kalır, o zaman vücutta hastalıklar oluşmaya başlar. Bağışıklık sistemi, mikroorganizmalara karşı yeterli bir savunma oluşturamaz. Vücudun savunma sistemi için yeterince enerji üretimi sağlanamaz. Ozon terapi, savunma sistemi için vücudun ihtiyacı olan enerji üretimini ve antioksidan kapasiteyi artırır.”

Haberin Devamı

VİRÜSLERE NASIL ETKİ EDER? MEDİKAL ozonun tıbbi ozon jeneratörü ile elektriksel akım yoluyla saf oksijenden üretildiğini belirten Dr. Orhan Dostugür, “Tıbbi ozon, antibakteriyel, antivirütik etkisini mikroorganizmaların memran bütünlüğünde hasar oluşturarak yapar. Virüsün çoğalmasını sağlayan enzimin aktivitesini değiştirerek virüsün çoğalmasını bloke eder. Virüsün hedef hücreye bağlanmasını engeller ve RNA zincirini ikiye bölerek üreme sürecinin temelini yok eder” diye konuştu.

SİSTEMİ DÜZENLER TIBBİ ozonun bağışıklık sistemimizin en büyük savunma askeri olan lökositlerin üretimini artırdığını belirten Dr. Saime Dostugür, antimikrobiyal etkili fagositoz yeteneklerini geliştirdiğini vurguladı. Ozon terapinin immunglobulin sentezi yapan plazma hücrelerine dönüşen B lenfositlerin fonksiyonlarını regüle ederek doza bağlı olarak sitokinlerin salınımını normalleştirdiğini dile getiren Saime Dostugür, Dr. Orhan “Ozon terapi, imunmodülatör bir ajandır” dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!